avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Ce se intampla daca nu plătesc datoria către Anaf?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ce se intampla daca nu plătesc datoria către Anaf?

Bună ziua, am o datorie de 885 lei către Anaf aferenta decl unice 212 pentru perioada 2021-2022, care am înțeles că tb plătită pana la 25 mai 2022. Va rog sa-mi răspundeți ce se poate intampla daca nu plătesc deoarece nu am nici un venit. Precizez ca nu am cont bancar, autoturism, doar o cota parte dintr-o locuinta.
Va mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 16:16, 14 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se vor calcula accesorii (dobânzi și penalități) de aproximativ 1% pe lună.
Mulțumesc mult pentru răspuns. V-as ruga sa-mî spuneți ce se poate intampla pe termen lung în afară de majorarea datoriei, ce alte consecinte pot apărea dacă nu platesc datoria.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa primiti somatie si titlu executoriu pt suma si in cele din urma o sa va cheme si la ANAF sa vada de ce nu o platiti. Daca o sa vada ca nu aveti venituri o sa va propuna o esalonare a datoriei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie datorie catre stat lilisorgrosu lilisorgrosu cum se procedeaza cu un sold datorat la buget de stat de 9 ani in urma si neachitat ,dar la care curg in continuare accesorii aferente , in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere anaf la 3 luni dupa ce am stins toata datoria!!! Mihai223 Mihai223 Acum 3 luni am acoperit 100% o datorie pe care o aveam la ANAF, soldul initial si penalizarile si dobanda. Totul a fost acoperit la zi, plata la trezoreria ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu anaf - persoana decedata val-c val-c Buna ziua, O persoana fizica care a fost organizata ca PFA, decedata in anul 2021, a primit in luna iulie 2022 o somatie si un titlu executoriu de la ANAF ... (vezi toată discuția)