buna ziua! am si eu o problema f grava... adica sotul meu a fost condamnat la 2 ani inchisoare ptr neplata unui bilet la ordin.Vreau sa stiu daca dupa pronuntaea sentintei se mai poate redeschide dosarul sau sa se conteste acea sentinta(mentionez ca timpul ptr recurs a trecut noi nefiind acasa nu am stiut de sentinta)
Cu permisiunea doamnei care nu trece prin momente dificile. Am intalnit multe raspunsuri gen, cautati art.x alin. y. Raspuns de aruncat la gunoi, parerea mea. Apoi sunt multi care nu dau sfaturi practice, dovada cea mai clara in acest sens...este careva de mai sus, care se declara mediator. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar daca raspunsul , CONSULTATI UN AVOCAT este unul practic eu devin presedintele tarii. Si, stimata doamna, va zic din start ca avocatul dumneavoastra care v-a zis ca totul este ok... este un mic escroc de duzina....pe care nu l-ati platit destul... . Un om are nevoie atat de raspunsuri juridice cat si de RASPUNSURI TACTICE.
Stimate domnule consilier,
Cu tot respectul pe care vi-l port,dupa dvs.,raspunsul "tactico-juridic"sau "juridico-tactic" care trebuia dat este "va zic din start ca avocatul dvs.care v-a zis ca totul este OK...este un mic "escroc"(cuvantul corect,parca este" excroc" !!!) de duzina...pe care nu l-ati platit destul" ?
Dupa raspunsul de mare "chintesenta "juridica pe care l-ati dat,dvs.ce va "declarati" ?
Se poate incerca, o repunere in termen, insa avocatul trebuie sa motiveze foarte bine avand in vedere ceea ce ati povestit dvs. Asa cum v-am spus mai sus cadru legal exista.
Formulati recurs cu cerere de repunere in termen . Pentru a fi admisibila cererea de repunere in termen trebuie sa demonstrati ca nu ati avut posibilitatea sa declarati recurs deoarece au existat motive temeinice de impiedicare. si trebuie formulata in cel mult 10 zile de la inceperea executarii pedepsei sau a despagubirile civile.
mersi pt toate informatiile.Urmatorul pas trebuie sa gasesc un avocat bun . Daca stie cineva vreunul din bistrita specializat pe asa ceva astept recomandari