avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O problema privind drepturile succesorale. Va rog ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O problema privind drepturile succesorale. Va rog respectuos ...

O problema privind drepturile succesorale.
Va rog respectuos sa va aplecati atentia si asupra urmatoarei situatii teoretice, dar care naste unele controverse:

Tatal a decedat. Are doi copii A si B (care traiesc !) iar acestia au si ei copii (care traiesc !)
La Notariat, A si B renunta la mostenirea dupa tatal lor !
Intrebare: copii lui A si B pot solicita mostenirea dupa bunicul lor (tatal lui A si B) ??. Sunt in viata sotia, parintii, si fratii acestuia, etc.
Va multumesc anticipat pentru eventualele dumneavoastra lamuriri !!
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2022
DUNIC, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:20, 16 Iunie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc foarte mult. Raspunsurile dumneavoastra sunt STRALUCITE din punct de vedere profesional. Cam asta banuiam si eu !! Inca o data, mii de multumiri !!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am trecut prin asa ceva! A murit ultimul dintre parintii mamei, tatal dumneaei. Mama era recasatorita, sotul nu-mi era tata. Pt. a evita loteria (pt. mine era important cine pleaca primul, mama sau sotul mamei), mama a renuntat la mostenire. Am venit la rand eu si am cules tot. Lucrurile au mers unse, mama nu are frati si nici alti copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune just_ea just_ea bunica a murit,fiica ei(mama mea) este singura mostenitoarea si a inceput procedura de succesiune,in privinta imobilului unde a locuit bunica si vrea sa-l ... (vezi toată discuția)
Pentru un contract de comodat e deajuns semnatura unui parinte ori e necesara si cea a fratilor? salutare comunitate! doresc sa inchei un contract de comodat ... Claudiu007 Claudiu007 Salutare comunitate! Doresc sa inchei un contract de comodat ca reprezentant al unei firme pe care vreau sa o infiintez cu unul din parinti, fiindca ... (vezi toată discuția)
Copiii unui concubin mostenesc pe celalalt concubin? AurelP. AurelP. Buna ziua. As dori si eu un raspuns la o intrebare mai complicata despre o mostenire. Sper ca am nimerit locul potrivit unde sa intreb fiindca nu sunt prea bun ... (vezi toată discuția)