avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale am un apartament pe litoral persoana fizica , il pot ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

am un apartament pe litoral persoana fizica , il pot da catre ...

am un apartament pe litoral persoana fizica , il pot da catre un SRL in baza unui contract de comodat ca SRL sa il poata inchiria si sa obtina venituri din chirii?
Da, teoretic. Ideea e sa nu existe vreun interes ascuns care sa constituie o eventuala evaziune fiscala. Care ar fi motivul pentru care o persoana, fie chiar si persoana fizica, isi da gratuit un bun spre a fi exploatat de o alta persoana, de data aceasta juridica. Nu prea are sens
persoana fizica proprietara a bunului este si asociat unic si administrator al srl
Atat timpcat locatorul parcurge procedura legala,nu exista impedimente
este dubios de ce vreti sa procedati asa; dar daca parcurgeti pasii legali, nu vad de ce nu ati putea sa o faceti; doar ca starneste suspiciuni
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Respectiva societatea trebuie sa aiba in obiectul de activitate prestarea unor astfel de servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Închirierea unor echipamente cu contract de comodat este un act de evaziune fiscală, sau nu ? mboncalo mboncalo Buna ziua. Daca inchiriez anumite echipamente , printr-un contract de comodat, se npoate numi sau evaziune fiscala sau alt tip de infractiune ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica inchiriaza sau concesioneaza imobil catre persoana juridica privata? Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, O persoana fizica, proprietara a unui imobil, da in chirie sau concesioneaza (ce tip de contract poate fi - inchiriere sau concesionare) unui ... (vezi toată discuția)
Contract comodat ong kikitam kikitam exista posibilitatea ca un ong sa incheie cu un srl un contract de comodat , in care ong sa fie cel care pune la dispozitie bunuri ? (vezi toată discuția)