avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anulare certificat handicap
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anulare certificat handicap

Buna ziua,
In proces cu instanta locală obiect contestație încadrare în grad de handicap, din grav cu permanent au dat accentuat cu revizuire la 2 ani
Prima instanta a admis anulare certificat handicap și obligare pârâta de eliberare certificat grav, permanent cu însoțitor.
Comisia de handicap, pârâta, a făcut recurs și decizia definitivă a Curții de apel este casare partiala:
Anulare certificat handicap reclamat de noi.
Respingere emitere alt certificat grav, cu însoțitor
Întrebarea mea este prin ANULARE certificat se revine la certificatul anterior unde a fost grav și permanent și dacă pe perioada de 8 luni cat a ținut procesul se restituie diferența sau de la data sentinței.
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2022
dora_racz, utilizator
Cel mai recent răspuns: dora_racz , utilizator 13:33, 17 Iunie 2022
Mulțumesc pentru opinie,

Certificatul inițial era grav cu permanent, nu era cu insotior, Noi am depus solicitare ptr agravare grav cu însoțitor și comisia a deliberat nejustificat sa i dea grad mai mic decât a avut,
Prin hotărârea instanței se anulează certificatul contestat, niciunde nu scrie că nu mai e valabil certificatul inițial din 2018, sau că se anulează și acela.
Nu se specifica nici că trebuie revizuire dosar la comisie,
Cred că ați luat scenariul cel mai rău și în cazul asta vom face recurs ptr valabilitatea certificatului ultim valabil, până la proces.
Devine nul doar certificatul contestat.

Kyandra a scris:

Părerea mea este că ați rămas fără orice tip de certificat de handicap!
1 A fost anulat certificatul de încadrare în grad de handicap accentuat, anulare cerută de dvs.
2. Menține decizia de anulare a certificatului de handicap inițial (cel grav, cu însoțitor), emisă de Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Caraș Severin
3. Respinge cererea dvs de a se emite un nou certificat de handicap grav, cu valabilitate permanent, cu asistent personal.

În acest moment, nu mai aveți nici un certificat de handicap... Va trebui să parcurgeți din nou procedura la comisie și să vedeți cum vă încadrează...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca reincadrare in grad de handicap, cum se calculeaza drepturile banesti? de la data depunerii actiunii in instanta sau de la data obtinerii hotararii? pres_mihai pres_mihai Avem urmatoare hotarare judecatoreasca: \"Admite acţiunea formulată de reclamanta P.G. prin P.E., în contradictoriu cu pârâta COMISIA DE EVALUARE A ... (vezi toată discuția)
Schimbare grad de handicap violiza violiza Buna seara, soacra mea in 2010 a suferit o operatie pe creier si a ramas paralizata pe partea dreapta ,nu vorbeste, pana acuma a avut certificat de incadrare ... (vezi toată discuția)
Drept la munca adytz_1979 adytz_1979 Buna ziua, O persoana detine certificat de handicap gradul 1 permanent,nerevizuibil si conform legislatiei in vigoare are dreptul si primeste indemnizatie ... (vezi toată discuția)