avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am o problemă. Angajatorul refuză să îmi dea toate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am o problemă. Angajatorul refuză să îmi dea toate zilele ...

Am o problemă. Angajatorul refuză să îmi dea toate zilele de concediu. Îmi spune faptul că îmi pot lua doar 10 zile din 21 și că dacă nu îmi convine să plec.
Urmeaza sa îmi dau demisia. Îmi pot lua cumva zilele de concediu? Trebuie sa mi le plătească?
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 14:57, 22 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Cornel Vasile, cap. III din codul muncii.
mai specific:
Articolul 149

Salariatul este obligat sa efectueze in natura concediul de odihna in perioada in care a fost programat, cu exceptia situatiilor expres prevazute de lege sau atunci cand, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.


Precum vedeti, salariatul este programat pentru o perioada in care poate sa isi ia concediu. Acea perioada e stabilita de catre angajator (art 148 alin 1). Detalii despre cum pot fi structurate aceste programari sunt definite in aliniatele urmatoare ale art. 148.

In final, e vorba de concediu de odihna, nu de concediu de mers la mare, sau de facut gradina, sau de mers la ski. Dpdv legal, te poti odihni la fel de bine si in martie, si in iunie, si in noiembrie.
Ca in practica treburile se intampla altfel, e alta poveste.

Daca dumneavoastra aveti o alta interpretare, va rog sa o expuneti - chiar m-as bucura sa vad alte argumente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu neefectuat Gabi H Gabi H Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc in urmatoarea situatie : la incetare CIM conf codul muncii art 141 (4) \"compensarea in bani a CO neefectuat ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neefectuat se plateste? gizeh_65 gizeh_65 Vin cu o intrebare si eu...am fost angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data 4 septembrie 2007 pina la dat 15 august 2008 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna plata ContSters235906 ContSters235906 Buna seara, Imi puteti spune va rog daca zilele de concediu se reporteaza?! In cazul demisiei si a respectarii zilelor prevazute in contractul ... (vezi toată discuția)