avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Supravegheată audio și video non-stop. Lucrez ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Supravegheată audio și video non-stop. Lucrez într-o papetărie ...

Supravegheată audio și video non-stop. Lucrez într-o papetărie unde se mai fac si scanări,copii documente, fotografii etc.De curând s-a montat o cameră de supraveghere audio și video. Papetăria este mică ,iar pe lângă acest spațiu unde ne desfășurăm activitatea, nu mai există decât o baie de probabil 1/1 metri.,deci nu avem vestiar,nici nu există o încăpere unde să ai 5 minute de intimitate. Vreau să spun că nu am primit inainte nicio informare scrisă privind acest sistem de supraveghere,dar după ce a fost montat, patronul ne-a spus că a făcut-o ca să ne observe activitatea.
Patronul se uită și ne ascultă non-stop orice discuție, chiar și pe cele personale, ne critică orice gest,știe orice mișcare. De exemplu, mi-a reproșat faptul că într-o zi am închis ușa, ( noi suntem obligate să stăm cu ușa deschisă, chiar și la 30 de grade) ,pentru 10 minute, ca să mănânc in liniște. Apoi,în altă zi,mi s-a reproșat că nu am servit un client care venise după ora de închidere.
Am toate motivele să cred că el, dar și alte persoane, se pot uita de oriunde la noi,cred că și de pe telefon, ca la un reality show!
Ce pot face in acest caz? E legal modul acesta de supraveghere?
Am inteles că dacă vreau să fac plângere la ANSPDCP, aceasta nu poate fi anonimă, deci patronul ar afla imediat cine a făcut-o. ITM- ul poate face ceva?
Vă rog, un sfat!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 06:57, 21 Iunie 2022
Să înteleg că nu este nimeni care să știe ce se poate face dacă ești supravegheat audio? Există soluții pentru situația prezentată?
Dacă nu înțelegeți ce vi se spune, nu e vina altora. Dacă nu faceți nimic, nu se întâmplă nimic.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2022
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere alecxandrina alecxandrina s-au montate in birou de la serviciu camere de supraveghere audio video, este legal din punct de vedere GDPR? (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere la locul de munca atancoc atancoc Buna ziua!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns...la sotul meu la serviciu(cu publicul),exista montate camere de supraveghere si acum,dupa trei ani de ... (vezi toată discuția)
Camere cu microfon Hunix Hunix Lucrez la un restaurant ca barman si sunt monitorizat si audio nu numai video (camere cu microfon) fara acordul meu ce pot sa fac? (vezi toată discuția)