avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Camere cu microfon
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Camere cu microfon

Lucrez la un restaurant ca barman si sunt monitorizat si audio nu numai video (camere cu microfon) fara acordul meu ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:00, 26 Septembrie 2023
Monitorizarea salariaților la locul de muncă: Ce (nu) poate face angajatorul
www.avocatnet.ro/articol_448...

sau

[ link extern ]


puteti sesiza Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
[ link extern ]

practica
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Prin art.5 al Legii nr. 190/2018 s-au stabilit obligatii noi in sarcina angajatorului, privind supravegherea prin mijloace de monitorizare video (CCTV) sau prin sisteme de monitorizare prin mijloace de comunicatii electronice .


Art. 5. - Prelucrarea datelor cu caracter personal in contextul relatiilor de munca

In cazul in care sunt utilizate sisteme de monitorizare prin mijloace de comunicatii electronice si/sau prin mijloace de supraveghere video la locul de munca, prelucrarea datelor cu caracter personal ale angajatilor, in scopul realizarii intereselor legitime urmarite de angajator, este permisa numai daca:

a) interesele legitime urmarite de angajator sunt temeinic justificate si prevaleaza asupra intereselor sau drepturilor si libertatilor persoanelor vizate;
b) angajatorul a realizat informarea prealabila obligatorie, completa si in mod explicit a angajatilor;
c) angajatorul a consultat sindicatul sau, dupa caz, reprezentantii angajatilor inainte de introducerea sistemelor de monitorizare;
d) alte forme si modalitati mai putin intruzive pentru atingerea scopului urmarit de angajator nu si-au dovedit anterior eficienta; si
e) durata de stocare a datelor cu caracter personal este proportionala cu scopul prelucrarii, dar nu mai mare de 30 de zile, cu exceptia situatiilor expres reglementate de lege sau a cazurilor temeinic justificate.

Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2023
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere alecxandrina alecxandrina s-au montate in birou de la serviciu camere de supraveghere audio video, este legal din punct de vedere GDPR? (vezi toată discuția)
Informatii - conditii legale pentru monitorizarea lucratorilor de catre angajator Dana Deea Dana Deea Lucrez la un patron si vreau sa stiu daca din punct de vedere legal ne poate asculta si ne poate si monitoriza video...? Mentionez ca nu am fost anuntati ...ca ... (vezi toată discuția)
Sistem supraveghere video biserica BX BX Sistem supraveghere video biserica Se doreste instalarea unui sistem de supraveghere cu camere video in curtea unei biserici pentru a preveni furtul. Care ... (vezi toată discuția)