avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ CONVENTIONAL LA NOTAR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ CONVENTIONAL LA NOTAR

Buna seara! Divort fara partaj!Fostul ramane in ap. si se recasatoreste, eu plecand cu chirie impreuna cu copilul. Acum dupa un an si jumatate tot nu m-a despagubit cu procentul meu din ap. , dar ar fi de acord( desi eu sunt constienta ca va fi extrem de dificil) sa mergem la notar sa facem un partaj conventional si in procentul meu din ap. sa locuiesc intr-o camera cu copilul . Stiu ca e groaznic ce scriu de la scris si pana la a locui din nou impreuna sub acelasi acoperis cu fostul si actuala sotie ...... Se poate face un asemenea partaj conventional la notar,asupra unui bun imobil? Cat ar costa,cu aproximatie? Va multumesc ! O seara frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:04, 18 Ianuarie 2010
in primul rand , nu sunteti bine informata.
in cazul unui proces de partaj, daca imobilul nu este comod partajabil in natura, adica se constata ca nu pot locui in acelasi imobil doua familii ( nu sunt doua bai, doua bucatarii, etc. ) , instanta va atribui imobiul in cauza uneia dintre parti cu olbigatia de a plati sulta celuilalt sot.
instanta stabileste un termen pt. plata acestei sulte, de regula , 6 luni . daca cel obligat la plata sultei nu-si executa aceasta obligatie in termenul stabilit, instanta va atribui imobilul celeilalte parti, cu aceeasi obligatie.
in ultima faza, imobilul se scoate la licitatie in vederea vanzarii . in acest caz, fostii soti isi vor imparti banii rezultati din vanzarea apartamentului .

este abosult alegerea dvs. cum veti alege sa locuiti in continuare, dar ar trebui sa cantariti bine situatia. ganditi-va ce va insemna practic sa locuiti sub acelasi acoperis cu actuala sotie a fostului sot!! #-o
alegerea va apartine binenteles.
dar, nu are nici o relevanta ca fostul sot nu este de acord cu partajul judiciar. dvs . ar trebui sa va vedeti interesul si sa solicitati partajarea bunului si atribuirea acestuia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre partaj partaj partaj Am divortat in nov 2010, fara a face partajul. Fostul sot a plecat din casa in urma unei ordonate presidentiale de evacuare datorita agresivitatii fata de ... (vezi toată discuția)
Partaj ser76 ser76 buna seara avand un apartament bun comun impreuna cu fostul sot eu parasind imobilul cu 4 ani in urma ,el fiind recasatorit acum si locuind in acelasi ... (vezi toată discuția)
Problema partaj Adela.Alexandra Adela.Alexandra In cadrul unui partaj, in care se ridica problema unul bun imobil (apartament cu 2 camere) ce se intampla cu acesta in conditiile in care inainte de divort in ... (vezi toată discuția)