avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Lucrez in domeniul videochatului de aproximativ doua ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Lucrez in domeniul videochatului de aproximativ doua saptamani.

Buna ziua! Imi cer mii de scuze daca se repeta intrebarea. Lucrez in domeniul videochatului de aproximativ doua saptamani. Am depasit suma care am inteles ca este raportata la Anaf de catre banca. Am intrebat in unele parti si mi s-a spus ca este obligatoriu sa imi fac SRL sau Pfa. Din ce am inteles, banii sunt ai firmei si se pot scoate prin dividente(in cazul SRL). Voiam sa intreb daca nu este posibil, sau legal sa fac acesta activitate fara a inregistra nicio companie, iar la sfarsit de an sa platesc taxele?(cu extrase de cont, incasari, etc). As dori sa am acces la banii mei, oricand, fara atatea hartii. Multumesc in avans!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: xiom , utilizator 18:37, 4 August 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
se poate pe PFA si aveti acces la bani oricand . Se va plati 10% la venit net si CAS si CASS in cota fixa doar daca depasiti 12 salarii minime /an adica pe 2022 suma de 30.600 lei .

CAS : 25% x 30600 = 7650 /an
CASS : 10% x 30600 = 3060 lei /an

si astea is toate taxele ce se platesc prin Declaratia unica depusa o data pe an .
daca ai facut 10k in primele 2 saptamani (aproape imposibil) ar trebui sa ai grija cand te apropii de 60k ca intervine TVA ul... poti sa scoti bani si din SRL cand vrei ca doar ai card si cont bancar...intreaba contabila... poti sa imi lasi mesaj privat pt detalii
Ultima modificare: Joi, 4 August 2022
xiom, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa mi spuneti ce taxe trebuiesc platite la ... mirelluta_m2005 mirelluta_m2005 Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce taxe trebuiesc platite la un PFA. Multumesc! (vezi toată discuția)
Vreau sa fac si freelancing la o firma din strainatate. eloquent eloquent Buna ziua! Daca am deja un job full-time in Romania in domeniul IT, si vreau sa fac si freelancing la o firma din strainatate (tot in domeniul IT), ce taxe ... (vezi toată discuția)
Declararea veniturilor din reclame google sau unity DreamBig DreamBig Salut, curând voi publica un joc pe google play și îl voi monetiza prin reclame. Singura problemă este că după multe articole citite pe internet acum ... (vezi toată discuția)