avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Controalele Anaf Antifrauda la persoanele fizice.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Controalele Anaf Antifrauda la persoanele fizice.

Buna
Am si eu nelamurire in legatura cu controalele Anaf Antifrauda la persoanele fizice.
In 2014 am infiintat un PFA cu vanzari on line si ca sistem de impozitare sunt la norma de venit, am folosit serviciile de curierat pentru livrarea produselor cu contract de colaborare.
Astazi am fost chemat la Anaf Antifrauda la un control pe persoana fizica ( nu pe PFA ) pentru a justifica sumele incasate, perioada de verificare 2016-2020
Problema acum incepe , tot ce am livrat prin curier a fost facturat si sumele aferente virate in cont colector , doar ca apar livrari cu rambursa cash de pe contractul meu cu firma de curierat pe care nu le pot dovedi cu acte , neincasate de mine dar sunt in cunostinta de cauza. Pentru a realiza numarul de expeditii negociat am dat liber sa trimita si alte persoane de pe contractul meu cu firma de curierat pentru a beneficia de preturi foarte bune la transportul coletelor.
La control mi s-a comunicat ca ce este cont colector este in regula fiind facturi doveditoare , dar la cele cash este o problema.
In discutia cu inspectorii Anaf am justificat acele expeditii cu rambursare cash.
1. Am lasat si alte persoane sa trimita de pe contractul meu fara sa fac voit o frauda , nu am semnat eu pentru sumele rambursate , doar singurul meu beneficiu era sa-mi realizez numarul de expeditii din contract pentru a beneficia de preturi foarte bune.
2. Am explicat inspectorilor ca nu as fi avut interes sa trimit colete fara factura deoarece fiind la norma de venit nu era cazul sa depasesc pragul de 60000 sau 100000 euro pentru a trece in sistem real , si chiar daca ar aduna sumele rambursate cash nu as ajung la pragul normei de venit maxim.
Dupa finalizarea controlului am fost anuntat ca o sa primesc decizia sau o sa ma cheme din nou la ei , am plecat asa cu un gol in stomac si cu o neliniste , am gresit sau am gresit involuntar ca un prost.
As aprecia daca cineva ma poate lamuri sau indruma.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: , 06:37, 22 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti vorbi cu acele persoane care au folosit contractul dvs pt livrari sa va dea dovada ca ei au incasat acele sume sa nu vi le impuna dvs cei de la Antifrauda .
Daca va amendează,ofaceti contestație în instanta,și invocați cele spuse aici.Bineînțeles că va trebui sa și dovediți...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa cont colector rotterro rotterro Buna ziua, Societatea noastra are un contract de prestari servicii cu firma Urgent Cargus. Avem 2 probleme legate de plata Taxei de Cont colector in ... (vezi toată discuția)
Documente de intocmit in cazul livrarii de bunuri prin curier lori_ultras lori_ultras Buna ziua , mi-am deschis de curand o micro cu activitatea - vanzare de haine pe internet - si as vrea sa stiu daca mai e nevoie sa adaug chitanta sau factura ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani neincasati albualin albualin Buna ziua , As avea nevoie de un sfat , cum as putea sa procedez in situatia urmatoare : Am trimits un colet cu ramburs 0 , rambursul 0 a fost trecut din ... (vezi toată discuția)