avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Cum se acorda daunele morale in cazul unei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Cum se acorda daunele morale in cazul unei sentinte ...

Buna ziua!
Cum se acorda daunele morale in cazul unei sentinte civile definitive, dacă debitorul nu are nimic pe numele lui.
Care este modalitate de punere în aplicare a sentinței civile în acest caz,?
Multumesc!
Buna ziua,

Sa inteleg ca ati obtinut o hotarare judecatoreasca de obligare a debitorului la plata unor daune morale? daca da, modalitatea de punere in executare a hotararilor judecatoresti este unica pentru toate hotararile. Va adresati cu o cerere catre executorul judecatoresc si acesta va demara procedura de executare silita prin toate modalitatile prevazute de lege, poprire, urmarire silita mobiliara si imobiliara.

Daca nu are conturi deschise la nicio banca, nici bunuri mobile/imobile, nici bunuri in coproprietate, mai greu de obtinut suma de bani datorata.

Buna ziua!
Daca nu are conturi, nimic pe numele lui sa înțeleg ca nu i se poate întâmpla nimic? Nu recuperez nici cheltuielile de judecată? In acest caz poate să continuie cu tot felul de mizerii.
Buna ziua,

Hotararea va incuviinta suma de bani solicitata, daca aceasta este dovedite, si sunt intrunite cerintele imperative ale legii.

Debitorul, insa, poate fi insolvabil.

Insa, ulterior, acesta poate dobandi bunuri si poate realiza venituri, iar executarea silita poate fi realizata, cu respectarea termenului general de prescriptie, cel de 3 ani, apliabil executarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita si urmarire pt datorii - in acelasi dispozitiv de sentinta Cristian_Nicolae Cristian_Nicolae Urmare unui proces care a trecut toate fazele (fond.......contestatie in anulare) si prin care s-a dispus evacuarea unor rai-platnici s-a consumnat pana azi ... (vezi toată discuția)
Executare silita nicoleta hotca nicoleta hotca buna ziua.iubitul meu si-a facut mai demulr un over draft pe care l-a platit pana la un mometdat, dupa care nu a mai reusit sa faca acest lucru...intre timp a ... (vezi toată discuția)
Cum pot contesta o executare silita mariacapraru mariacapraru Vineri,10 iulie 2015 m-am trezit pe telefon cu un mesaj precum ca mi s-a infiintat poprire pe salariu in suma de aproape 5000 de lei. Cardul meu de salariu a ... (vezi toată discuția)