avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Arendare, titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Arendare, titlu de proprietate

Buna Ziua!
Ma numesc Andrei Pop si doresc sa iau in areda o suprafata de teren dar proprietarii respectivi nu au titlu de proprietate, iar costurile de inregistrare a proprietatii sunt mult prea ridicate,va rog sa-mi spuneti care ar fii metoda cea mai convenabila pt a reusi sa iau suprafata de teren in arenda?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 00:06, 18 Ianuarie 2010
Dle Pop , daca respectivii nu au titlu de proprietate , de unde stiti dvs ca sunt proprietari? In primul rand , nu sunt proprietari din punct de vedere legal! Pot fi eventual detentori precari sau eventual potentiali proprietari in conditiile in care demonstreaza in instanta ca au uzucapat !B-)
Poate ar fi bine de aflat de la vecini sau alte persoane din zona respectiva, detalii despre adevaratii proprietari. Din cazul asta reiese ceva aproape sigur. Este posibil ca respectivii sa fie ceva chiriasi. Daca nu, ei au intrat ilegal in posesia imobilului respectiv. Ce ati mai putea incerca este sa aflati de la un birou de carte funciara, detalii despre imobilul respectiv. Cat despre problema uzucapiunii, ramane sa ne spuneti cam de cata vreme acele persoane stau acolo. Ideea e ca pana la aspectul legat de ARENDA...mai aveti de parcurs ceva etape. Adica sa stiti de fapt cu cine stati de vorba. Pana mai puteti oferi alte detalii, cam atat pot sa va spun. O zi buna.
Mai bine verificati la primarie si la biroul de carte funciara cine este proprietar! In cazul in care primaria este proprietarul terenului puteti semna contractul de arenda cu primaria!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune ContSters83715 ContSters83715 Cineva a primit un teren de la ICS Mogosoaia in FOLOSINTA, pe baza de adeverinta, care sa ii foloseasca si in caz de control. Acum dupa 30 de ani este ... (vezi toată discuția)
Obtinerea actului de proprietate beneficiind de uzucapiune andrei calud andrei calud Buna ziua! In anul 1990 am cumparat o casa si un teren vis-a-vis de casa, cu chitanta de mana. In anul 2001 primaria a incadastrat terenul respectiv ... (vezi toată discuția)
Prevenire uzucapiune Iulian Caluseru Iulian Caluseru Buna ziua!! Iau din timpul dumneavoastra cu o intrebare!! Bunicii mei dețin de pe timpul de-al doilea război mondial o suprafață de teren extravilan in ... (vezi toată discuția)