avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! De ceva timp , am anumite probleme cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! De ceva timp , am anumite probleme cu vecinii in ...

Buna ziua ! De ceva timp , am anumite probleme cu vecinii in ceea ce priveste cota parte indiviza din curtea blocului. Locuiesc intr-un apartament de 2 camere intr-un pod . In contractul de vanzare cumparare sunt trecute aceste cote:
-suprafata utila: 81,42 mp , impreuna cu cota parte indiviza de 3,81% din partile comune ce revine apartamentului respectiv o suprafata indiviza de 19,67mp , si cota indiviza de teren de 3,81%,respectiv o suprafata indiviza de 30,75mp din terenul in suprafata totala de 806mp aferent cladirii-lot 1 - pe care este edificat imobilul-bloc.
Intrebarea mea este urmatoarea:
In cotele respective este mentionat terenul de sub cladire sau terenul din jurul blocului sau si una si alta ? Terenul aferent de 30,75 mp se refera la curte sau la terenul de sub bloc ?
Va multumesc anticipat pentru raspus!
Cel mai recent răspuns: Adrian891 , utilizator 21:22, 26 Iunie 2022
suprafata totala de 806mp aferent cladirii-lot 1 - pe care este edificat imobilul-bloc

Scrie f clar ca e vb de cel de sub bloc si inca vreo 50 cm cat e margineabaia betonata de pe langa bloc.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2022
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru raspuns ! Dar in jurul blocului exista o curte interioară. Nu trebuie sa fie împărțită si ea in functie de cota parte indiviza a fiecărui apartament? Este un bloc nou care are asa ceva . Nu este vorba despre o bordura din jurul blocului.

gi-jane2 a scris:

suprafata totala de 806mp aferent cladirii-lot 1 - pe care este edificat imobilul-bloc

Scrie f clar ca e vb de cel de sub bloc si inca vreo 50 cm cat e margineabaia betonata de pe langa bloc.

Daca ati cumparat de la dezvoltator, da terenul poate cu prinde si gradina.
La cele vechi, gradina e domeniul public.
Masurati aproximativ sa vedeti cam pe cat sta blocul
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2022
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru raspuns ! O zi buna !

gi-jane2 a scris:

Daca ati cumparat de la dezboltator, da terenul poate cu prinde si gradina.
La cele vechi, gradina e domeniul public.
Masurati aproximativ sa vedeti cam pe cat sta blocul

Dar care era problema cu vecinii?

Alte discuții în legătură

Neclaritati privind suprafata indiviza Gabi9729 Gabi9729 Buna ziua, rog, daca se poate, sa ma ajutati cu niste clarificari referitoare la suprafata \'indiviza\' care apartine tuturor proprietarilor dintr-un ... (vezi toată discuția)
Teren indiviz musca_lym musca_lym buna ziua am o rugaminte daca ma puteti ajuta am cumparat apartament suprafata utila totala de 51,30 mp,suprafata totala construita fiind de 65,86 mp,impreuna ... (vezi toată discuția)
Suprafata de teren aferent doiarul doiarul Buna seara, am si eu o nelamurire, cu toate ca am cautat pe forum nu am gasit un raspuns concret; in cadastrul apartamentului dintr-un bloc vechi 80\', ... (vezi toată discuția)