avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Locuiesc cu sotia in apartamentul meu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Locuiesc cu sotia in apartamentul meu cumparat inainte ...

Buna ziua. Locuiesc cu sotia in apartamentul meu( cumparat inainte de casatorie). Cam toate bunurile din apartament sunt achizitionate de mine dinainte de casatorie. Sotia din varii motive nu are grija de aceste lucruri si le deterioreaza intentionat, mai ales cand se supara pe mine. O sa incerc sa dau cateva exemple:
-la baie, am separatiela canalizare, deoarece locuiesc la parter. este de preferat ca atunci cand folosim toaleta, hartia igienica sa o aruncam la cos si nu in toaleta, pentru a nu risca a se infunde si sa refuleze; ea arunca hartia igienica in wc
-dupa ce face baie , lasa usa de la baie deschisa mai mult decat este cazul si aburul se duce in casa si am facut igrasie ;
-in bucatarie a lasat copilul sa se joace cu pixul pe coltarul de piele; copilul l-a mazgalit , iar pixul nu se mai ia.;
-mobila de bucatarie nu o sterge de mizerie , resturi de mancare, stropi, aferente dupa ce face mamcare;
-aragazul este foare murdar, deoarece nu il curata dupa fiecare gatire, decat foarte rar;
Deci este foarte neglijenta cu lucrurile din casa. Eu inteleg uzura inerenta a lucrurilor, datorita folosirii acestora si a trecerii timpului peste ele. Insa sotiacontribuie din plin la uzura acestora, prin faptul ca nu le protejeaza mai deloc cand le foloseste si uneori o face chiar intentionat. Cu o pot determina legal sa o fac sa aiba grija de aceste lucruri in general?
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc!
Nu e nimic misogin în a avea pretenția ca partenerul de viata sa nu își bata joc de munca ta. Dacă nu contribui, măcar nu strica.
După cum, nu ești mai puternica mai independenta și de 3 ori femeie, dacă trăiești în jeg și îți bagi picioarele în tot.
Nu cred ca e ceva personal.
Asa e ea, asa a văzut în familia ei, la mama ei. Sunt oameni care pur și simplu nu pun preț pe obiecte. Vine din ei.
Da, soluția simpla ar fi sa divorțați.
Sau...sa o luați ca atare. Nu mai cumpărați nimic în casa (sau cel puțin nimic scump) si asta e.
Canapeaua o sa fie plina de pix. Asa sa rămână!
Se înfunda toaleta. Plecați de acasă sau cautati-va de treaba și lăsați-o sa stea în miros, sa se agite, sa dea telefoane pe la instalatori și sa ii plătească din banii ei.
Nu spala aragazul. Foarte bine! O sa se lipească de la resturile de mâncare și o sa se strice. Nu cumpărați altul. Sau, o sa facă copilul vreo enterocolita și o sa stea sa facă nopți albe.
Astfel de persoane nu învață decât prin lecții.
Va multumesc foare mult pentru raspunsul dvs echidistant, strict la obiect, fara critici sau frustrari ca unele dintre raspunsurile primite. Sunteti gand la gand cu mine. Exact asa am inceput sa si fac, in sensul ca nu merg pana la divort, insa las lucrurile, obiectele asa cum le intretine sotia mea: murdare sau stricate, Desi sincer am muncit foarte mult ca sa le am. Dvs ati inteles foarte bine ca nu este vorba de o obsesie pentru lucrurile achizitionate de mine, ci de faptul ca efectiv am muncit foare mult pentru a le putea cumpara. In plus ma deranjeaza si faptul ca sotia nu tine cont ca avem un copil mic, care trebuie sa stea in ordine , curatenie. Bun inteleg ca nu le poate face pe toate. Insa eu am incercat sa o ajut, sa intretin obiectele pe care le avem , sa fie curat, sa fie totul cat mai ok in medul in care traieste micuta , dar ea o lua a doua zi de la capat cu nepasarea ei fata de tot si toate.
Eu cred ca sotia dumneavoastra se simte monitorizata la fiecare pas. Nu face bine relatiei. Pentru a merge casnicia, trebuie sa o acceptati, asa cum este! Daca vrei sa il schimbi pe celalat, nu va merge! Poate gandesc gresit, imi cer scuze!

Incercati sa vorbiti cu ea, ceea ce va framanta, dar nu ca repros, ci ca o ingrijorare pentru relatie. Incercati sa faceti si dumneavoastra gesturi dragute pentru ea. Sa o ajutati la treburile casnice, sa iesiti impreuna la plimbare, sa ii cumparati ceva doar pt ea, gesturi marunte prin care veti arata ca mai simtiti ceva pentru ea, etc...

Ea se simte criticata. Aceasta e problema! Daca s-ar simti apreciata, de dragul dumneavoastra ar actiona altfel, pentru armonia din relatie.

Cautati sa vedeti ce face bine, sa o vedeti cu alti ochi, nu de critic. Totusi are ceva bun, daca v-ati casatorit! Si aveti si o mare realizare impreuna: COPILUL! Aveti un motiv foarte bun sa cautati armonia in relatie. Si partea "de apropiere" are importanta, nu uitati!

Alte discuții în legătură

Divort-sau ceva de genul... bala bala Este destul de greu sa pun intrebarea, sau in fine... sa scriu despre subiect. Asa ca o sa incerc sa explic situatia cat mai rapid, poate e mai bine asa (cred ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt casatorit si am un copil de cativa ani. am o ... adriano12 adriano12 Buna ziua. Sunt casatorit si am un copil de cativa ani. Am o problema destul de delicata in casnicie si nu stiu cum pot iesi din ea fara sa divortez. Sotia nu ... (vezi toată discuția)
Divort copil mic ContSters369233 ContSters369233 Buna ziua. O sa spun o poveste. Sunt casatorita de cativa ani. Impreuna cu sotul avem un copil de 1 an si 3 luni, un apartament cumparat prin prima casa, ... (vezi toată discuția)