avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pictor independent
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pictor independent

Buna ziua! Sunt pictor independent, nu am diploma si studii pentru pictura,eu lucrez am servicu, si ocazional pictez si vreau sa vand picturile in mod legal! Se poate folosii formular 020 pentru impozit? S-au trebuie neaparat PFA? Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:51, 29 Iunie 2022
Va multumesc mult!

POPA GHEORGHE a scris:

Sunteti PFI prin declaratia de venit data la ANAF.

020 Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice române şi străine care deţin cod numeric personal (OPANAF 1699/2021). Formular. Se completează şi se depune, potrivit instrucţiunilor de completare, de către persoanele fizice române şi străine, care deţin cod numeric personal, altele decât persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere. Declaraţia de înregistrare se completează cu ocazia primei înregistrări fiscale, iar declaraţia de menţiuni se completează ori de câte ori se modifică datele declarate anterior.

Cred ca acesta e formularul!

POPA GHEORGHE a scris:

Sunteti PFI prin declaratia de venit data la ANAF.

Nu am vazut vreun document modificator emis de ANAF. Cum legislatia este in continua miscare este bine sa intrati pe site-ul directiei financiare din judetul dvs. si sa vedeti ce document se completeaza.
Dupa denumire este declaratia de care aveti nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e varianta potrivita, pfa sau alta forma costincr costincr Bun ziua, In calitate de artist plastic, cu realizari venituri care rezulta din vanzari tablouri, diverse creatii, participari la expozitii, dar care nu se ... (vezi toată discuția)
Termene de depunere a declaratiilor pentru pfa Catalina Lavinia Catalina Lavinia As dori sa stiu ce declaratii se depun in decursul unui an si ce termene au aceste declaratii, pentru PFA. Va multumesc (vezi toată discuția)
Angajare filipineza bona centru_cta centru_cta Buna ziua! am angajat cu contract de munca filipineza, bona, eu sunt persoana fizica, am luat parola itm am transmis contractul in revisal, mai departe am ... (vezi toată discuția)