avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Tatăl meu a decedat, eu sunt singurul lui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Tatăl meu a decedat, eu sunt singurul lui copil. ...

Bună ziua. Tatăl meu a decedat, eu sunt singurul lui copil. El era divorțat de mama mea (de aprox 4 ani), dupa aprox 20 ani de casnicie...insa mama avea si un alt copil din prima ei căsnicie(copil in varsta de 38 ani). Copil care nu a fost recunoscut niciodată de tatăl meu biologic, este practic copilul vitreg al tatal lui, însă fără niciun act. Întrebarea este, acum la dezbaterea succesiunii după tatăl meu, el are vreun drept la moștenire? Sau mama mea? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: anaghincioiu , utilizator 10:08, 28 Iunie 2022
Nici mama si nici copilul mamei nu au vocatie succesorala in acest caz. Doar dvs. in calitate de unic descendent.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune- cum exact? Alina Cretu Alina Cretu Un barbat decedat in urma cu 1 luna are ca mastenitori pe fiica sa si pe cei treii nepoti(fii fiului sau vitreg-mort in urma cu aproximativ 20 de ani).Pamantul ... (vezi toată discuția)
Succesiune Anna_b Anna_b Buna ziua, Tatal meu a decedat cu ceva timp in urma am facut succesiunea dupa el si am mostenit 1/4 din casa ... acum cateva saptamani a murit si mama ... (vezi toată discuția)
Drepuri de mostenire dupa concubinaj danny-2013 danny-2013 Buna ziua! Parintii mei au trai in concubinaj timp de 22 ani,timp in care au rezultat si un copil Tata-l meu a decedat de curand.Avand si 3 copii din ... (vezi toată discuția)