avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decontare combustibil pentru cadre didactice. Bună ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decontare combustibil pentru cadre didactice. Bună ziua dl Popa ...

Decontare combustibil pentru cadre didactice.
Bună ziua dl Popa Gheorghe! Bună ziua tuturor!
Sunt cadru didactic și am început să fac naveta 60km de două ori pe zi. Am cerut să mi se comunice valoarea pe care o pot deconta pentru transport și mi s-a zis ca primăria a acceptat sa plătească 70 % și voi primi 70% din valoare. Solicit în continuare, dar nu primesc răspuns, cât este în calculele lor 100% și din ce motiv doar 70%. Am sunat la primărie, unde mi-au spus ca nu depinde de ei, ci de instituția de învățământ. Cât cer ei, atât le plătesc.
Vă rog să îmi spuneți dacă mai este valabil sa se calculeze 7,5l la 100km, cum susține o alta colega de la o alta instituție de învățământ din alta localitate, sau valoarea este echivalentul unui abonament asa cum am citit și eu în lege.
Instituția de învățământ are dreptul sa îmi plătească doar 70%, în loc de 100%, contravaloarea unui abonament cu mijloc de transport în comun?
Mulțumesc frumos!
Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:33, 30 Iunie 2022
Buna ziua,
Din ce am gasit pe net...
(7) Decontarea cheltuielilor cu efectuarea navetei pentru personalul care se deplasează cu autoturismul/ambarcaţiunea proprietate personală sau deţinut/ă legal cu orice titlu, în cazurile prevăzute la alin. (6), se face la valoarea unui abonament pentru ruta respectivă sau pentru distanţe similare.

[ link extern ] /
Cei 7,5 Km/ 100 Km se au in vedere daca decontarea se face in baza unei delegatii emise de angajator. In cazul dvs. este vorba de deplasare zilnica de la domiciliu la serviciu si retur.
Fiind vorba si de 2 drumuri dus-intors, modul de decontare trebuie mentionat in ROI al scolii. Se are in vedere si valoarea unui abonament.
Bună ziua! Mulțumesc pentru răspuns! Dacă în ROI figurează ca școala plătește doar 70% pentru transport, am dreptul sa solicit 100% conform legislației în vigoare? Școala are dreptul sa ne deconteze mai puțin decât este menționat în lege, adica 100% din valoarea unui abonament?
Mulțumesc!

POPA GHEORGHE a scris:

Cei 7,5 Km/ 100 Km se au in vedere daca decontarea se face in baza unei delegatii emise de angajator. In cazul dvs. este vorba de deplasare zilnica de la domiciliu la serviciu si retur.
Fiind vorba si de 2 drumuri dus-intors, modul de decontare trebuie mentionat in ROI al scolii. Se are in vedere si valoarea unui abonament.

Posibil sa fie o valoare limita pentru care se poate deconta. Puteti cere lamuriri de la director, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, privind baza legala.
Școala nu are dreptul sa va deconteze mai puțin decât este menționat în lege,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Naveta cadre didactice kis.katalin kis.katalin Buna ziua, Am o cadre didactice care solicita decontarea navetei cu autoturism, respectiva 7,5 l benzina premium/100 km. Dar mentionez ca cadre didactice ... (vezi toată discuția)
Este legal sa nu mi se deconteze naveta? AlexandraIi AlexandraIi Sunt cadru didactic la o scoala din localitatea X. Menționez ca sunt navetista, iar distanta parcursa e de 100km/zi(50 dus, 50 întors.abonamentul pe ruta ... (vezi toată discuția)
Decontare combustibil. bună ziua! sunt cadru didactic și am început să fac naveta ... Szivárvány Szivárvány Bună ziua! Sunt cadru didactic și am început să fac naveta 60km de două ori pe zi. Am cerut să mi se comunice valoarea pe care o pot deconta pentru ... (vezi toată discuția)