avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contract comodat auto
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contract comodat auto

Buna ziua.
Detin o intreprindere individuala, si as dori sa folosesc si masina personala in scop profesional. Inteleg ca trebuie sa fac un contract de comodat intre mine ca si proprietar persoana fizica a autoturismului, si II.
Acest contract de comodat trebuie facut si la notar? Contabilul imi spune ca trebuie sa exista doar fizic, intre mine si ii-ul al carei titular sunt tot eu... dar nu vreau sa calc pe bec, am zis sa mai cer o parere...
Si daca tot fac acest contract de comodat.. se poate (este legal) sa cer factura pentru itp si asigurare? Sau acestea se fac doar pe numele proprietarului (eu ca si persoana fizica, nu juridica)?
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: byiutzis , utilizator 14:48, 4 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, nu trebuie facut si la notar.
Multumesc.
Se poate (este legal) sa cer factura pentru itp si asigurare? Sau acestea se fac doar pe numele proprietarului (eu ca si persoana fizica, nu juridica)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnchiriere masina pe firma nepynepy nepynepy Buna ziua , daca ma puteti ajuta cu , cateva raspunsuri in ceea ce priveste nelamurirea mea . Detin o masina proprietate privata si as dori sa stiu daca se ... (vezi toată discuția)
Cum procedez pentru infiintare pfa ghoancea ghoancea E prima data pe acest forum. Sunt inginer constructii proiectant si as dori sa imi fac un PFA pentru eventuale proiecte care ar mai pica in afara programului ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)