avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. In urma unui test de paternitate cerut de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. In urma unui test de paternitate cerut de tata,s-a ...

Buna ziua. In urma unui test de paternitate cerut de tata,s-a constatat că nu el este tatăl biologic al copilului la care a plătit pensie alimentara până acum. As vrea sa știu dacă aceasta pensie se poate recupera de la mama,sau rămâne să nu se mai plătească de acum? Mulțumesc.
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
ti-am dat niste bani crezand ca adevarat un lucru. Cand s-a dovedit ca nu e, iti cer banii inapoi, nu credeti ca instanta ar da castiga de cauza?
eu sunt convinsa ca da.
daca recititi cu atentie articolul, va dati seama si dvs de asta.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2022
gi-jane2, moderator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred că undeva pe drum s-a uitat de acțiunea în tăgada paternității. Simpla efectuare a unui test ADN nu schimbă situația juridică fără o acțiune în tăgada paternității. Doar în cadrul sau ulterior acesteia se pot formula pretenții privind eventualele prestații nedatorate. Și chiar și în acea situație interesul copilului primează, deci mă îndoiesc că instanța ar dispune restituirea pensiilor de întreținere plătite; mai degrabă, domnul are dreptul să ceară daune materiale și morale de le fosta soție.

gi-jane2 a scris:

ti-am dat niste bani crezand ca adevarat un lucru. Cand s-a dovedit ca nu e, iti cer banii inapoi, nu credeti ca instanta ar da castiga de cauza?
eu sunt convinsa ca da.

Sau de la tatal natural, daca se cunoaste identitatea acestuia. Cel putin moral, asa ar fi corect deoarece el ar fi fost debitorul in situatia in care s-ar fi stiut ca este tatal natural. de la mama, despagubiri morale in situatia in care a mintit. Sau cerut in solidar.

Alexandru Surcel a scris:

Cred că undeva pe drum s-a uitat de acțiunea în tăgada paternității. Simpla efectuare a unui test ADN nu schimbă situația juridică fără o acțiune în tăgada paternității. Doar în cadrul sau ulterior acesteia se pot formula pretenții privind eventualele prestații nedatorate. Și chiar și în acea situație interesul copilului primează, deci mă îndoiesc că instanța ar dispune restituirea pensiilor de întreținere plătite; mai degrabă, domnul are dreptul să ceară daune materiale și morale de le fosta soție.

gi-jane2 a scris:

eu sunt convinsa ca da.

1 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se spune in popor: Nu-i parinte cine te naste ,e parinte cine te creste !
In fapt are un copil.chiar daca biologic nu e al lui.
La batrinete acesta "ii va aduce un pahar cu apa"
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2022
crisan, utilizator
sunt mii de cazuri in care copiii naturali nu misca un deget...asta cu "paharul cu apa" nu are legatura

Alte discuții în legătură

Test adn dany6969 dany6969 Doresc sa fac un test ADN al copilului meu care implineste 18 ani in noiembrie 2015. Daca mama copilului nu doreste sa faca testul cum procedez. In cazul in ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)