avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte

Buna ziua,

Dupa incheierea unui contract de vanzare cumparare pt. un apartamnet, la notar, ce acte tre sa avem noi ca noi proprietari si de la cine, de unde, pt. a putea dovedi pe viitor calitatea de proprietar! (tre sa ne dea notarul un cf?.daca da de care?)

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 18:43, 18 Ianuarie 2010
trebuie sa vi se elibereze de catre biroul notarial care a incheiat tranzactia, extras de carte funciara cu mentiunea noilor proprietari.
Pai si asta cum se face?
Mergem la notar si i zicem ca vrem extrasul cf si atat?
Un extras cf de care tre sa ne elibereze notarul cum arata, nu aveti vre un pdf ceva ca exemplu?

Va multumesc.
Extrasul de carte funciară nu se eliberează de notar ci de către Oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară.
În cazul dvs notarul care a încheiat tranzacţia trebuia să solicite un extras de carte funciară şi ulterior să vi-l înmâneze. Da aşa cum aţi spus, puteţi merge la notar să solicitaţi CF-ul (părerea mea este că notarul a scos CF-ul însă a omis să vă spună când să vă prezentaţi după el) sau puteţi merge direct la OCPI – ul de pe raza unde se află apartamentul în cauză şi să completaţi o cerere tip prin care solicitaţi acest lucru.
Va multumesc pt. raspuns.

buna seara!
la semnarea contractului vechii proprietari ar fi trebui sa va predea actele din istoric.actul prin cae ei au dobandit si actele mai vechi.
ulterior dupa semnarea contractului mergeati la bnp si va ridicati incheierea de intabulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor... ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... ... (vezi toată discuția)
Intabulare refuzata iulia bumbu iulia bumbu In anul 2004 mi se respinge cererea de intabulare a unui imobil avand in vedere ca acest imobil a fost atribuit statului in temeiul prevederii art.680 din ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil: acte necesare ContSters84764 ContSters84764 Am o garsoniera si doresc sa o vand.As vrea sa stiu de ce acte am nevoie la notar pentru incheierea tranzactiei,ma refer la absolut toate,inclusiv acte de la ... (vezi toată discuția)