avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am 2 copii casatoriti,cu familii,plecati cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am 2 copii casatoriti,cu familii,plecati cu ani in ...

Buna ziua,
Am 2 copii casatoriti,cu familii,plecati cu ani in urma din tara..unul in sudul,altul in nordul globului pamantesc.Greu de rezolvata succesiunea apartamentului meu dupa deces./Durata unei succesiuni,a unei vanzari la care amandoi sa participe in timp scurt,cat pot lipsi ca cetateni cu serviciu departe unul de altul /.
Intrebare:
As putea sa fac un act notarial,la avocat ca aceste probleme,in viitor, sa fie cat mai acceptabile pt. ei .Ar fi necesara acum prezenta lor deodata,poate pe rand ?Cum as putea in continuare locui in apartament si proceda la incheierea vreunui contract de exemplu- de utilitati ?
Complicat...poate ma sfatuieste cineva autorizat .
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: zsoli71 , utilizator 08:19, 25 Iulie 2022
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Așa cum înțeleg eu postarea (căci este primitoare de mai multe înțelesuri) cred că cel mai bun lucru este să nu faceți nimic. În lipsa altor detalii, pare mai potrivit să lăsați lucurile așa cum sunt și să aveți încredere că se vor descurca copiii în viitor.

Mie, uneia, mi se pare că vreți să vă complicați viața în încercarea de a face „mai acceptabile pt. ei” unele probleme din viitor. Or, ele nu sunt chiar așa de complicate.

Nu, nu trebuie să „participe în scurt timp.” Nu trebuie să fie nici măcar prezenți, darămite să se țină de mână că să dezbată moștenirea dvs.
După decesul dvs. ei au la dispoziție un an, timp suficient pentru a ajunge (fiecare în parte și pe acolo pe unde sunt) la un oficiu consular al României în vederea acceptării succesiunii și pentru a mandata o persoană care să se ocupe de toate, în locul lor.

Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2022
Nicoleta Cristina Romașcanu, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Traiti-va viata, bucurati-va de ea. La momentul potrivit, daca doresc mostenire, o sa faca demersurile necesare. Acum, cand sunteti in viata, preocupati-va de bunastarea dumneavostra. Traiti pentru prezent, axati-va pe viata dv.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2022
zsoli71, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi copii ilye6676 ilye6676 Sunt divortat de 2 ani prin notar( eu eram plecat in afara tarii la munca fosta sa indragostit pe facebook si a parasit domiciliul cu ambii copii spunindule ... (vezi toată discuția)
Succesiune julia06 julia06 Buna ziua As dori,va rog,sa va cer cateva sfaturi in legatura cu succesiunea casei deoarece avem o situatie mai ... (vezi toată discuția)
Dezbatem succesiunea după tata. cum se poate trece casa părintească pe numele copiilor mei? Andrej2014 Andrej2014 Buna ziua, tatăl meu a decedat in Feb 2019 si acum, împreună cu mama si cei doi frați ai mei, trebuie sa facem succesiunea. Tatăl si mama aveau in ... (vezi toată discuția)