avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am si eu o speta si sper ca cineva sa imi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am si eu o speta si sper ca cineva sa imi furnizeze ...

Buna ziua,
Am si eu o speta si sper ca cineva sa imi furnizeze un raspuns cocludent:

La controlul de frontiera al Aeroportului Otopeni, politistul m-a obligat sa ii prezint biletul de imbarcare, altfel, nu am sa fiu lasat sa trec punctul de frontiera (consider ca m-a santajat), chiar daca i-am prezentat cartea de identitate si i-am comunicat ca merg pe o cursa externa.
Am suspiciunea ca, prin actiunea intreprinsa, mi-au monitorizat destinatia (sunt urmarit).
Mai mult decat atat, la fata locului au mai venit inca doi reprezentati ai MAI, care, la fel, nu au avut o motivare in drept, in raport cu solicitarea in fapt, doar spunand faptul ca, asa fac toti calatorii!

Din punct de vedere al legislatiei, este legala verificare biletului de imbarcare pentru compania aeriana, oricare ar fi ea, de catre politia de frontiera?

In asemenea masura, politia de frontiere are dreptul sa intrebe de unde vine calatorul, la sosirea in RO, in situatia in care este cetatean roman si prezinta CI/pasaportul?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: markomarius1 , utilizator 18:06, 19 Iulie 2022
(consider ca m-a santajat)

considerati gresit, ii doare undeva unde plecati dvs darfiind intr-un aeroport, normal ca va cere biletul. fara bilet, nu treceti frontioera prin aeroport.
Chiar ii intereseaza, fiindca pe alte aeroporturi, se scaneaza biletul la bariere, inaintea filtrului de securitate si apoi angajatii companiei aeriene il verifica la urcarea in avion.
Politia de frontiera, nu verifica biletul de avion, la plecare!

Mai mult decat atat, si la sosirea in Romania, adreseaza intrebarea "De unde ai venit?" ,

Apreciez chiar, purtare abuziva deliberata din partea lor, in forma agravanta (uneori se strang mai mult de 3 politisti) pentru o discutie simpla, care consta in legitimarea lor ca functionari publici (obligatii ale politistilor de frontiera, conform art. 30 alin. 1 si 2 din OUG 104/2001), respectiv, motivari in drept, in raport cu solicitarile in fapt.
Probabil ca vor sa intimideze!


gi-jane2 a scris:

(consider ca m-a santajat)

considerati gresit, ii doare undeva unde plecati dvs darfiind intr-un aeroport, normal ca va cere biletul. fara bilet, nu treceti frontioera prin aeroport.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documentele care sunt verificate de politia de frontiera, la ... markomarius1 markomarius1 Documentele care sunt verificate de politia de frontiera, la trecerea frontierei de stat, pe aeroport! Buna seara, De mai multe ori, cand am plecat si ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate a unui minor... andreabo89 andreabo89 buna seara... Prietena mea are 17 ani, si ar fi trebui sa vina in Italia de sarbatori, cu avionul, iar la agentie de voiaj i s-a spus ca anumite companii de ... (vezi toată discuția)
Atributiile politiei de frontiera care isi desfasoara activitatea ... andrey0121 andrey0121 Atributiile politiei de frontiera care isi desfasoara activitatea la Aeroportul Henri Coanda Otopeni. Buna ziua, M-ar putea edifica si pe mine cineva cu ... (vezi toată discuția)