avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuarea unui chirias dupa expirarea contractului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuarea unui chirias dupa expirarea contractului

Daca locuiesc in chirie, si mi-a expirat contractul de vreo 2-3 ani, dar eu am continuat sa platesc chiria la zi... ar avea dreptul proprietarul sa ma evacueze?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:43, 21 Iulie 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 1810 Cod civ. care prevede că: “Dacă, după împlinirea termenului, locatarul continuă să deţină bunul şi să îşi îndeplinească obligaţiile fără vreo împotrivire din partea locatorului, se consideră încheiată o nouă locaţiune, în condiţiile celei vechi, inclusiv în privinţa garanţiilor”.

Totodată, trebuie să aveți în vedere că noua locatiune este pe o durata nedeterminata.

Ce înseamnă acest lucru din punct de vedere juridic?

Oricare dintre părți poate denunța unilateral noul contract de locațiune.

Conform Codului civil, contractul încheiat pe durată nedeterminată poate fi denunțat unilateral de către oricare dintre parți insa cu respectarea unui termen rezonabil de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tacita relocatiune zzanetta zzanetta Daca tacita relocatiune nu este trecuta in contract ea poate fi invocata si aplicata. (vezi toată discuția)
Contract de locatiune DOTZ DOTZ Buna seara! In urma cu doi ani fratele meu a semnat un contract de locatiune avand ca obiect o masina. Termenul a expirat in vara acestui an, iar persoana ... (vezi toată discuția)
Neprelungire contr. inchiriere punct de lucru claudia_d claudia_d Buna ziua, Ce raspuns putem da cuiva care are un contract de inchiriere pe un punct de lucru (NU este si sediu social) si care nu a prelungit contractul, desi ... (vezi toată discuția)