avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Am achizitionat pe firma un teren pe care sunt mai ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Am achizitionat pe firma un teren pe care sunt mai multe constructii.

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea speta:
Am achizitionat pe firma un teren pe care sunt mai multe constructii: cladirea propriu zisa, un depozit, o platforma betonata si conducte alimentare cu apa.
In extrasul CF, toate aceste constructii au nr. cadastral si sunt trecute la observatii, drept urmare, la fel au fost trecute si in contractul de vanzare. Problema este ca in contract este trecut un singur pret, nu s-a defalcat pentru fiecare constructie si teren in parte.
Cand am incercat sa depun contractul la impozite, mi s-a solicitat sa depun declaratie pentru fiecare constructie, in care sa detaliez pretul de achizitie pentru fiecare si sa aduc si note contabile. Explicatia a fost ca platforma si conductele nu sunt cladiri, deci nu se impoziteaza, si trebuie sa "avem valoarea lor". Am inteles ca daca era o singura constructie/cladire, era simplu si se trecea pretul total din contract. Se pare ca factura nu ma ajuta ... chiar daca e detaliat pretul pe teren, cel pentru constructii este per total.
Va rog sa ma ajutati/indrumati cum as putea proceda pentru inregistrarea cladirilor/constructiilor, atat in contabilitate cat si la impozite in conditiile in care nu am un raport de evaluare.
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Achizitie depozit - firma neplatitoare de tva dana_1985 dana_1985 Buna, va rog frumos sa ma ajutati cu o monografie contabila pt. o firma neplatitoare de tva ,care a achizitionat un depozit in val. de 70000 lei. Dar la firma ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe locale martita martita Buna ziua. O rugaminte daca stie cineva sa ma lamureasca, care constructii sunt incluse in categoria de constructii speciale?Cum se impoziteaza platformele ... (vezi toată discuția)
Platforma betonata Aleex Aleex Buna ziua. Detin o platforma betonata dar fara pamantul aferent, in acest an am vazut depozitate pe platforma diverse utilaje care nu imi apartin. Dupa ce ... (vezi toată discuția)