avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara ! Locuiesc din 2018 intr un bloc vechi din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara ! Locuiesc din 2018 intr un bloc vechi din sectorul ...

Buna seara !
Locuiesc din 2018 intr un bloc vechi din sectorul 2.
Nu am depus pana acum nici un act la asociatie ( practic inexistenta, sedintele se tin in urlete :)) si injuraturi ) .
Astazi mi s a spus ca trebuie sa aduc copie buletin si copie contract V-C al apartamentului plus ca mi s-a inmanat si o cerere de inscriere in asociatia blocului. Am intrebat ce se intampla daca nu doresc sa fiu membru si mi s-a raspuns ca sa ma mut din bloc atunci ;) :)) .
Sunt obligata sa ma inscriu in asociatie ?
Deasemenea s-a dat vreo lege noua si sunt obligata sa las copiile actelor de proprietate presedintelui/asociatiei ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:19, 23 Iulie 2022
Inscrierea in asociatie nu e obligatorie.
Copii dupa acte nu se dau, obligatoriu e doar sa prezinti actele, pentru a-si nota cei ce au nevoie datele.
Lege noua nu s-a dat.
Daca nu sunteti membru in asociatie, aveti aceleasi obligatii si mai putine drepturi. Adica, la o AG nu veti putea vota in problemele care va afecteaza direct .
Puteti sa le dati copii de pe acte,doar isi vor nota datele din ele....le mazgaliti putin, ca sa stati linistita.
Daca sedintele in cadrul asociatiei se desfasoara dupa cum sustineti,rezulta ca participantii nu au interesul si nu detin caliatile necesare calrificarii probemelor existente la nivelul asociatiilor de proprietari si apreciaza ca un comportament violent verbal solutioneaza problemele si diferendele existente
Daca nu doriti sa fiti membru proprietar in imobil,conform disp L nr 196/2018 veti avea aceleasi obligatii dar mai putine drepturi fata de membrii proprietari-legiuitorul nu va obliga sa deventi membru proprietar
Legea in vigoare obliga proprietarii sa prezinte documente nu sa depuna copii ale acestora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru inscriere ca membru in asociatia de proprietari cristianvicentiu cristianvicentiu Buna seara tuturor ! De curand, presedintele blocului in care locuiesc, ne-a inmanat proprietarilor o cerere de inscriere ca membru in Asociatia de ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie inscrierea in asociatia de proprietari? ce acte ... CBM CBM Este obligatorie inscrierea in asociatia de proprietari? Ce acte sunt necesare pentru inscrierea in asociatia de proprietari? Poate un proprietar să refuze ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt proprietarii obligati sa faca dovada catre presedinte ... MARIUC MARIUC Buna ziua, Sunt proprietarii obligati sa faca dovada catre presedinte ca sunt proprietari in acte? Daca este sau nu obligatoriu aceasta actiune, scrisorile ... (vezi toată discuția)