avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Obligațiile asistentului personal neprofesionist ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Obligațiile asistentului personal neprofesionist ...

Care sunt obligațiile unui asistent personal neprofesionist fata de o persoana cu handicap grav ce sunt trecute in fisa postului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2022
cipixxx, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:28, 1 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În principal cele prevăzute de art. 38 din Legea 448/2006:
Art. 38. - Asistentul personal are următoarele obligaţii principale:
a) să participe, o dată la 2 ani, la instruirea organizată de angajator;
b) să semneze un angajament, ca act adiţional la contractul individual de muncă, prin care îşi asumă răspunderea de a realiza integral planul de abilitare-reabilitare pentru copilul cu handicap grav, respectiv planul individual de servicii al persoanei adulte cu handicap grav;
c) să presteze pentru persoana cu handicap grav toate activităţile şi serviciile prevăzute în contractul individual de muncă, în fişa postului şi în planul de abilitare-reabilitare pentru copilul cu handicap grav, respectiv în planul individual de servicii al persoanei adulte cu handicap grav;
d) să trateze cu respect, bună-credinţă şi înţelegere persoana cu handicap grav şi să nu abuzeze fizic, psihic sau moral de starea acesteia;
e) să comunice direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, în termen de 48 de ore de la luarea la cunoştinţă, orice modificare survenită în starea fizică, psihică sau socială a persoanei cu handicap grav şi alte situaţii de natură să modifice acordarea drepturilor prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent personal copil cu handicap grav ferr ferr BUNA ZIUA POATE FI OBLIGAT ASISTENTUL PARSONAL AL COPILULUI CU HANDICAP ASISTENTUL FIIND MAMA COPILULUI SA STEA CU COPILUL LA GRADINITA SPECIALA TOT ... (vezi toată discuția)
Drepturi ca asistent personal pt persoana cu handicap grav Adriana Zamfir Adriana Zamfir A-și dori sa mi spuneți exact ce drepturi și obligații am că asistent personal pt persoana cu handicap grav, program de lucru, etc.....Vă mulțumesc! (vezi toată discuția)
Angajare asistent personal marilena74 marilena74 o persoana care detine o societate comerciala poate beneficia de salariu ca si asistent personal ? (vezi toată discuția)