avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Am primit o notificare de plata de la UAI ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso ...

Bună ziua!
Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso s.r.l.cu motivul ca o mașină înmatriculată pe numele meu ar fi circulat în Ungaria fără vinieta în data de 13.11.2020 și în 04.11.2021.Din câte am înțeles eu din scrisoare,este trimisa de recuperatori.Mentionez ca acasă sau în Ungaria nu am primit de nicăieri vreo amenda pe care sa nu o plătesc și nici înștiințați de altcineva nu am fost ca s-a circulat fără vinieta.In acest caz cum trebuie sa procedez?
Mulțumesc


latka a scris:

Nu e chiar asa, e vorba de 2 ani pina sa apara in legislatiile nationale transpunerea acestei directive.
E dat un termen de 11 luni de la data savirsirii pina la transmiterea PV in tara de origine a vinovatului.
Se va crea un portal online, etc.
"Pentru a spori transparența și a facilita punerea în aplicare a noilor norme, Comisia are sarcina de a crea, printre alte informații, un portal online care să enumere regulile, opțiunile de recurs și amenzile de circulație rutiere "relevante

Mai dureaza.

Important este ca admit ca aceste sanctiuni pot fi abuzive. Cum este cazul meu. 4 amenzi pt vigneta necorespunzatoare transmise de o firma de camatarie, in conditiile in care am circulat cu vignete corespunzatoare ( am transmis documentele ambelor parti - statul maghiar si UE). Eu circul intotdeauna cu familia ( sotie si 3 copii minori), acum nu ma mai simt in siguranta sa circul pe teritoriul acestei tari, pot la fel de usor sa transmita dupa bunul plac informatii si catre societati de crima organizata.
Am aflat ieri despre asta de pe un site. E o veste buna. Sper ca intr-o zi, curind, sa se puna capat abuzurilor de acest fel.
Doamne ajuta!


Mixhu a scris:

Buna ziua si eu am primit 4 amenzi de la ei, motiv ca am calatorit cu D1 in loc de D2. Dar conform talonului masina mea este pe D1. ( max 7 locuri, masa max sub 3,5 T).

Am primit raspunsul partii maghiare: Au inchis cauzele ( toate 4) si isi cer scuze pentru neplacerile cauzate.


Alexandru CA a scris:

Buna ziua!

Ma bucur sa stiu ca ati facut primul pas. Poate intr-o zi, vom fi mai multi si poate vom demara o petitie serioasa impotriva acestor abuzuri, venite din partea unor companii de recuperatori.

Ei cumpara creantele de la statul Maghiar si apoi vin cu amenintari de executare. Partea trista e ca cineva, cu putere executiva, din staff-ul maghiar a semnat intelegerea asta trecind cu buna stiinta peste o cutuma legislativa, si anume aceeia ca inaninte de a angaja recuperatori statul are obligatia de a informa pe contravenient referitor la contraventie si a-i da posibilitatea de a rezolva diferendul "in house" iar contravenientul sa plateasca suma contraventiei fara taxele de recuperare.
Asta e un abuz din partea ambelor parti iar statul Roman, se face ca inchide ochii si ca urmeaza o recomandare Europeana (neobligatorie) care zice ca recuperarea creantelor de catre recuperatori e buna.

Eu va recomand, sa contactati o editura media, (ziar, televiziune) si sa va faceti cunoscuta povestea si acolo.
Publicitatea negativa e cea care ii doare cel mai rau pe acesti ticalosi.

Va doresc succes!

Am primit raspunsul din Ungaria cu scuzele de rigoare. Astept rezolutia petitiei parlamentului.
Buna ziua,

Nu pot decit sa va felicit si va urez drumuri bune, fara neplaceri gratuite!
Trist este faptul ca s-a ajuns aici datorita speculantilor care au speculat citeva lipsuri in legislatie si au profitat de oportunitatea asta pentru a stresa sute de oameni.
Nu pot decit sa sper ca intr-o zi, genul asta de "afaceri" vor disparea.

Doamne ajuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să plătesc amenda primita Dorina J Dorina J Am primit înștiințare de amendă că am circulat pe teritoriul Ungariei cu vignetă necorespunzătoare tipului de autovehicul. am achiziționat vigneta in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor! vin aici cu o intrebare legata de durata valabilitatii ... Alexandru CA Alexandru CA Buna ziua tuturor! Vin aici cu o intrebare legata de durata valabilitatii e-vignietei din Ungaria. Zilele trecute, am primit o notificare de plata de la UAI ... (vezi toată discuția)
Abuz firma recuperatori. poate vreun avocat dă o soluție BogdanNick BogdanNick Abuz firma recuperatori. Poate vreun avocat dă o soluție Am primit o înștiințare că am circulat în Ungaria fără vigneta validă, de la un SRL din ... (vezi toată discuția)