avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Am primit o notificare de plata de la UAI ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso ...

Bună ziua!
Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso s.r.l.cu motivul ca o mașină înmatriculată pe numele meu ar fi circulat în Ungaria fără vinieta în data de 13.11.2020 și în 04.11.2021.Din câte am înțeles eu din scrisoare,este trimisa de recuperatori.Mentionez ca acasă sau în Ungaria nu am primit de nicăieri vreo amenda pe care sa nu o plătesc și nici înștiințați de altcineva nu am fost ca s-a circulat fără vinieta.In acest caz cum trebuie sa procedez?
Mulțumesc
Eu am platit corect vigneta si mi-au venit acasa 4 amenzi ca este necorespunzatoare.

mitabiciclista a scris:

Asta cu GDPR este o glumă.Verifici și dacă e greșit atragi atenția vânzătorului pe loc.Dar este mai comod să nu o faci si să faci pe victima mai târziu.

Eu mi-am cumparat vigneta conform talonului si am primit 4 amenzi de la acesti recuperatori!

latka a scris:

Cumparati vigneta online si nu veti avea probleme din astea niciodată.
Oricum, cind ati confirmat la benzinarie, prin semnatura, se considera ca ati citit toate datele.
Nu prea aveti ce face.

Buna ziua,
In unul din topic-urile mele de mai sus am lasat o adresa de email al administratorului de drum din Ungaria. Tot acolo este si un link catre site-ul lor. V rog sa va adresati lor mai intiii si daca nu gasiti intelegere, apleati la un avocat sa contestati amenzile la judecatoria din raza domiciliului dumneavoastra.

Mai jos este copy-paste la ce am scris eu mai sus. De asemenea, daca le scrieti Ungurilor, atasati si o fotografie cu talonul masinii din care sa reiasa clar clasa masinii. Numarul de inmatriculare, greuatatea, nr de locuri...Va doresc succes!

Mai intii, intrati pe site-ul administratorului de drumuri din Ungaria, • website: www.toll-charge.hu/en si acolo la sectiunea contact gasiti urmatoarea adresa de email: • e-mail: ugyfel@nemzetiutdij.hu. Le scrieti cine sunteti, dnumarul de inmatriculare al autovehicolului, ce sa intimplat, si ca a ti primit notificare de la Inkasso. Ungurii va vor raspunde in aproximativ 14 zile si acolo va vor da toate detaliile deferitoare si modul de plata prin IBAN.
Tocmai am facut-o. Am primit confirmarea si ca-mi vor raspunde solicitarii. In acelasi timp am transmis si petii Parlamentului European pentru abuzul lor. Astept raspunsuri.

Alexandru CA a scris:

Buna ziua,
In unul din topic-urile mele de mai sus am lasat o adresa de email al administratorului de drum din Ungaria. Tot acolo este si un link catre site-ul lor. V rog sa va adresati lor mai intiii si daca nu gasiti intelegere, apleati la un avocat sa contestati amenzile la judecatoria din raza domiciliului dumneavoastra.

Mai jos este copy-paste la ce am scris eu mai sus. De asemenea, daca le scrieti Ungurilor, atasati si o fotografie cu talonul masinii din care sa reiasa clar clasa masinii. Numarul de inmatriculare, greuatatea, nr de locuri...Va doresc succes!

Mai intii, intrati pe site-ul administratorului de drumuri din Ungaria, • website: www.toll-charge.hu/en si acolo la sectiunea contact gasiti urmatoarea adresa de email: • e-mail: ugyfel@nemzetiutdij.hu. Le scrieti cine sunteti, dnumarul de inmatriculare al autovehicolului, ce sa intimplat, si ca a ti primit notificare de la Inkasso. Ungurii va vor raspunde in aproximativ 14 zile si acolo va vor da toate detaliile deferitoare si modul de plata prin IBAN.

Buna ziua!

Ma bucur sa stiu ca ati facut primul pas. Poate intr-o zi, vom fi mai multi si poate vom demara o petitie serioasa impotriva acestor abuzuri, venite din partea unor companii de recuperatori.

Ei cumpara creantele de la statul Maghiar si apoi vin cu amenintari de executare. Partea trista e ca cineva, cu putere executiva, din staff-ul maghiar a semnat intelegerea asta trecind cu buna stiinta peste o cutuma legislativa, si anume aceeia ca inaninte de a angaja recuperatori statul are obligatia de a informa pe contravenient referitor la contraventie si a-i da posibilitatea de a rezolva diferendul "in house" iar contravenientul sa plateasca suma contraventiei fara taxele de recuperare.
Asta e un abuz din partea ambelor parti iar statul Roman, se face ca inchide ochii si ca urmeaza o recomandare Europeana (neobligatorie) care zice ca recuperarea creantelor de catre recuperatori e buna.

Eu va recomand, sa contactati o editura media, (ziar, televiziune) si sa va faceti cunoscuta povestea si acolo.
Publicitatea negativa e cea care ii doare cel mai rau pe acesti ticalosi.

Va doresc succes!

Alte discuții în legătură

Vreau să plătesc amenda primita Dorina J Dorina J Am primit înștiințare de amendă că am circulat pe teritoriul Ungariei cu vignetă necorespunzătoare tipului de autovehicul. am achiziționat vigneta in ... (vezi toată discuția)
Amenda vigneta ungaria, austria, romania. buna ziua, am o speta ... Catalin T Catalin T Amenda Vigneta Ungaria, Austria, Romania. Buna ziua, Am o speta putin mai diferita si nu stiu cum sa o gestionez: In noimebrie 2024 am condus o masina ... (vezi toată discuția)
Buna. am primit de la inkasso instiintare de plata pentru lipsa ... Ovidiu7010 Ovidiu7010 Buna. Am primit de la Inkasso instiintare de plata pentru lipsa vinieta pentru Ungaria in octombrie 2023, cand am tranzitat-o din Slovacia spre Romania. Eu am ... (vezi toată discuția)