Buna ziua.
Am si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta.
Circulam pe un drum cu dublu sens care se intersecta cu un drum cu sens unic spre stanga. Intentia mea era sa merg inainte. In intersectia respentiva aveam semnul Stop la care m-am oprit, m-am asigurat si sanga si dreapta apoi vazand ca nu vine nimeni am vrut sa traversez intersectia, doar ca ajunsa in mijlocul intersectiei, din stanga, pe interzis a aparut un biciclist cu viteza , fara vesta reflectorizanta sau bicicleta semnalizata (era 22:40) pe care l-am atins. Evident a cazut si apoi mi-a zis ca nu are nimic el dar bicicleta lui s-a stricat si ca a dat 1800 lei pe ea. Ajunsa cumva sub bara mea, in momentul in care a tras de ea sa o scoata de acolo mi-a rupt suportul de numar. A devenit recalcitrant si a sunat la 112. Echipajul sosit a constat cele intamplate si ne-a indrumat catre Udriste pentru a da declaratie, biciclistul refuzand si in prezenta politistilor echipaj medical. La Udriste am declarat cele intamplate si mi-au zis sa plec acasa, doar ca a2a zi de dimineata am fost sunata de un domn politist care mi-a spus ca biciclistul s-a dus pana la urma la spital, a luat legatura cu dansii si ca biciclistul a declarat ca defapt el venea din dreapta, adica pe drumul cu prioriate. m-au chemat peste 3 zile la Udriste din nou dar pana atunci am o dilema: cine e vinovat in aceasta situatie ?
Pai in cazul de fata viteza a fost adaptata (oricum nu mai e in codul rutier aricolul cu reducera vitezei pina la limita evitarii oricarui pericol), nu e caz de dubiu, inainte de intersectie era indicatorul STOP. Problema e alta , ca biciclistul circula pe sens interzis si era echipat necorespunzator. In plus a dat declaratii false.
Dar conduita preventiva e doar o recomandare, nu e lege. D-na zice oricum ca s-a asigurat, dar daca vezi ca te intersectezi cu sens unic si e intuneric, nu vine nimic din dreapta, nimic din stinga (biciclistul nu avea echipament pentru noapte, refelectorizant si nici lumini) logica iti spune sa treci, nu sa te dai jos. Sa marturiseasca aici citi s-au dat jos ca sa se asigure ca Toma Necredinciosu" :).Vizibilitate necorespunzatoere e pe ploaie torentiala sau ceata.
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Acest eveniment cu 180 de km/h este o "lebada neagra", nimeni nu se da jos din masina din acest motiv, noaptea. Daca motociclistul mai venea si de pe sens interzis....no comment.