avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract Telekom
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract Telekom

Bună ziua.
Cum pot să reziliez un contract Telekom dacă proprietarul (tatăl meu) a decedat?
Trebuie să plătesc taxa de reziliere pentru reziliere contract înainte de termen?
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2022
Magdalena123456, utilizator
Cel mai recent răspuns: MAYA2 , utilizator 09:10, 29 Noiembrie 2022
Mulțumesc frumos pentru răspuns. O zi bună.
Hei, adriandimitriu,

dpdv legal, exista o diferenta majora intre notificare de incetare contract si cerere de reziliere?
Sunt fix in aceasi situatie, am notificat in scris incetarea unui contract de telefonie fixa Orange (preluat de la Telekom, nu exista contract scris pt a-l studia, contractul are o vechime de >40 ani), am primit numar de inregistrare, dar furnizorul Orange m-a anuntat ca va factura inca 30zile in plus serviciile, de la data inregistrarii notificarii, acesta fiind preavizul contractual, spun ei.
Am incercat sa invoc diferenta intre notificare motiv deces vs reziliere la cerere titular, dar nu vor sa tine cont, ei asimileaza ambele situatii unei rezilieri cu preaviz de 30 zile.
Este legal in dreptul comercial aceasta situatie, sa prestezi + facturezi un serviciu inutil unui decedat? Chiar daca ar exista un contract in acest sens (varianta scrisa lipseste) nu este o clauza abuziva?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2022
MAYA2, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este legal in dreptul comercial aceasta situatie, sa prestezi + facturezi un serviciu inutil unui decedat?

Nu
Si chiar am un exemplu, am dus copie dupa certificatul de deces, iar ei, tot telekom, nu au mai facturat ulterior.
Oricum, abonamentul se plateste in avans.
Multumesc de raspuns, gi-janez.
Conform unei modificari recent aduse in legislatia comerciala, abonamentele NU se mai platesc in avans. Asta a fost pana acum cativa ani. Ce caut eu ca raspuns, este daca a intervenit vreo modificare in legislatia comerciala care da dreptul unui furnizor de servicii telefonie sa pretinda preaviz de 30 zile (si ca atare, perioada facturata) in cazul unui titular de abonament decedat. Tot de la Telekom stiu ca pana acum cativa ani abonamentul se suspenda cu data decesului, nu era nevoie de preaviz. Schimbarea esre recent intervenita, Telekon servicii fixe a fost preluat acum de Orange.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate preaviz contract servicii- titular decedat tatal meu ... MAYA2 MAYA2 Legalitate preaviz contract servicii- titular decedat. Tatal meu a detinut un contract de telefonie fixa Telekom, preluat ulterior, in 2021, de Orange. ... (vezi toată discuția)
Când se reziliază contractele de servicii în caz de deces? nicu_ip nicu_ip Bunica mea a decedat și a avut contract de telefonie fixă și TV. Aveam doar certificatul de deces în copie și l-am dus la un sediu pentru a rezilia ... (vezi toată discuția)
Majorare abonament orange fix (telefon fix + tv + net) ... silviu1958 silviu1958 Azi am primit factura pentru Orange fix (telefon fix + tv + net) și am constatat că prețul abonamentului a fost majorat fără acordul meu. Menționez că ... (vezi toată discuția)