avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Tot incerc de ceva vreme (fara succes) sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Tot incerc de ceva vreme (fara succes) sa obtin o ...

Buna ziua,
Tot incerc de ceva vreme (fara succes) sa obtin o autorizatie de la primaria orasului pentru a instala o statie incarcare auto la bloc. Ma poate cineva ajuta cu un sfat? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 23:42, 24 Iulie 2023
@ demidov_catalin@yahoo.com,
Cei de la Primarie, or fi inteles ca dumneata vrei sa instalezi o statie incarcare auto la bloc, pentru tot cartierul..., pe cand eu inteleg ca instalatia este doar pentru uzul personal - gresesc cumva?
La noi in asociatie, un proprietar si-a achizitionat un automobil electric, locuieate la et. 1 si si-a tras, pe peretele exterior, un cablu din bucatarie, la capatul acestuia aflandu-se o priza mai speciala. De acolo, peste un spatiu verde (4-5 m), cand vrea sa incarce bateria, mai ataseaza un cablu pana in strada, unde are parcata masina.
Drept sa va spun, nu stiu ce demersuri a facut / nu a facut spre autoritati, cert este ca la noi nu a facut nimic, chit ca cablul este ancorat cumva pe peretele exterior al blocului (deci pe spatiul comun) si ar fi trbuit sa ne ceara acordul, pe care i l-am fi dat... Am sa discut cu dansul si daca am noutati, mai uitati-va pe aici.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2022
Adam Grecu, utilizator
Instalatia de utilizare a unui apartament nu e de putere mare. Probabil se doreste o statie de incarcare mai rapida, nu una cuplata la priza din apartament.
Va multumesc dl Adam, ati intuit corect, priza speciala este pentru uz personal (lucru pe care l-am indicat in cererea catre primarie), raspunsul fiind acelasi "nu se poate construi nimic pe domeniu public".

La o solutie similara m-am gandit si eu, numai ca eu stau la etajul 5 si ar trebui un circuit mai lung, rezultant intr-o scadere de putere si asa mica aferenta unui apartament standard.
Pe de alta parte, avand presupusa autorizatie de la primarie, puteam sa instalez conexiune de putere mare si sa incarc masina nu in 13 ore, ci in doar cateva ore..
Exact!
Proiect si avizele mentionate in mesajul meu anterior sunt obligatorii si daca veti utiliza numai dvs. priza de incarcare, daca nu doriti sa fiti expus unor amenzi contraventionale in cazul unor reclamatii. Exista si un aspect penal daca se produce un eveniment nedorit si se constata drept cauza priza montata pe exteriorul blocului.

Alte discuții în legătură

Priza parcare subterana ionica2024 ionica2024 Buna ziua! As dori sa pun o întrebare legata de următoarea situație: Sunt proprietar al unui apartament dintr-un bloc construit si recepționat in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care ... Alexandrugh Alexandrugh Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care este împărțit în mai multe sigurante este destul de vechi și funcționează pe sigurante cu ... (vezi toată discuția)
Contor electric montat exterior, fara acordul meu si a asociatiei zolyxx zolyxx Buna ziua, Stau la parter si mi sa montat un contor electric cu cutie pe peretele exterioara a blocului , chiar cu 5cm deasupra ghiveciului de flori ... (vezi toată discuția)