avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Tot incerc de ceva vreme (fara succes) sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Tot incerc de ceva vreme (fara succes) sa obtin o ...

Buna ziua,
Tot incerc de ceva vreme (fara succes) sa obtin o autorizatie de la primaria orasului pentru a instala o statie incarcare auto la bloc. Ma poate cineva ajuta cu un sfat? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 23:42, 24 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati reusit sa amplasati statie de incarcare la bloc?

Pe 5 Ianuarie 2022 m-am gandit sa fac si la bloc statie de putere mare pentru incarcarea autovehiculelor electrica dupa ce am vazut ca primaria nu a avut timp sa faca asa ceva desi instiinatsem primarul ca exista ordinul 17 .
Dupa ce facusem gratiut la toate locatiile (casa) bunici, si alte rude.

Nu am stiu ca ordinul 17 la electricitate a fost anulat de parlamentari noaptea pe data de 31 Dec 2021.

Ca sa clarificam in ordinul 17 era mentionat ca orice firma putea cere un bransament oriunde in camp si pana la 2.5km era gratuit.
Orice persoana fizica cerea un bransament nou sau spor de putere de maxim 100kw putere si achita doar taxa de emitere ATR ([ link extern ] )

Am cerut la 3 scari de bloc cu bransamente proprii de 3.5kw cate 100kw si un bransament nou la fiecare de 100kw.
Adica 3x200kw=600kw
Intrucat se anulase ordinul si pentru 600 kw ar fi fost nevoie de racordare la medie tensiune apoi un transformator pentru medie tensiune si o constructie (cum are orice LIDL) si costurile ar fi fost imense.
Am primit totusi 150 kw adica cate 25kw ori 3 bransamente noi si 3 sporuri pentru care am achitat catre distributie 3000lei. (3 scari x 1000lei) bani care ar trebui returnati dupa finalizarea bransamenului ( intrucat acum este partial gratuit adica se returneaza costul unui bransament mediu de 1164lei conform ordinului 18 la electricitate).

In sfarsit voiam sa stiu cum ati rezolvat managementul statiilor de incarcare adica softul si automatizarea care sa permita sa incarce orice locatar din bloc.
Eu ma gandeam ca vom amplasa una la fiecare scara de bloc si locatarii doritori ( deocamdata nu are nimeni masina electrica) sa achite in avans o suma care sa fie introdusa pe card si statie ca un nr de kw.(o.67lei /kw).
Partea de amplasare nu este o problema intrucat exista o proprietate a blocului de jur imprejur si parcare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contor electric montat exterior, fara acordul meu si a asociatiei zolyxx zolyxx Buna ziua, Stau la parter si mi sa montat un contor electric cu cutie pe peretele exterioara a blocului , chiar cu 5cm deasupra ghiveciului de flori ... (vezi toată discuția)
Pupitru acoperit la geamul apartamentului Strachinaru Mihaela Strachinaru Mihaela Buna ziua! Daca in una din camerele apartamentului situat la parter figureaza firma proprie cu activitatea in asigurari, se poate sa construiesc o platforma cu ... (vezi toată discuția)
Raspuns negativ reclamatie, ma pot adresa anpc? Pitesti Pitesti In urma unei probabile supratensiuni, s-a ars placa electronica a centralei termice, lucru mentionat in PV de inlocuire a acesteia. Am facut o ... (vezi toată discuția)