avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, As dori un mic sfat dacă se poate, Am o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, As dori un mic sfat dacă se poate, Am o poveste puțin ...

Buna ziua,

As dori un mic sfat dacă se poate,
Am o poveste puțin mai complicata, acum cca. 10-11 ani eu si soția am achiziționat un apartament prin ajutorul prima casa. La 2 ani după achiziție aceasta a plecat din țara pentru strângerea de fonduri in speranța achitării acestuia. La cca 1 an de zile ea si-a refăcut viața si a intrerupt legătura cu noi, familia. Am declarat toate lucrurile acestea la poliție (părăsire domiciliu etc) am intentat proces de divorț in lipsa acesteia, nu s a prezentat la niciun proces. Ideea ar fi următoarea, nu s a realizat încă procesul de partaj întrucât nu mai știu nimic de fosta soție (practic a dat bir-cu-fugiții), iar eu as dori sa achit integral suma rămasă către banca (cca. 24.000€). Întrebarea mea este următoarea, poate beneficia in urma acestui lucru? Nu mi-as dori sa mă trezesc ca apare de nicaieri și-și va cere drepturi egale pentru apartament.. va mulțumesc mult :)
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:18, 9 August 2022
De cerut va putea sa ceara caci legea prezuma o cota de contributie egala a sotilor la dobandirea bunurilor. Numai ca vorbim de o prezumtie relativa care se poate foarte usor rasturna prin proba contrara. Asta inseamna ca dvs in cadrul partajului veti putea solicita si obtine o cota majorata din bunul imobil, avand in vedere ca faceti dovada unei contributii mai insemnate la dobandirea acestuia.

Partajul il puteti initia daca va doriti asta, doamna urmand a fi citata la domiciliul cu care figureaza in cartea de identitate si numindu-i se un curator care sa ii reprezinte interesele.

Luati legatura cu un avocat care sa va explice toate mecanismele si sa va detalieze costurile unui astfel de demers spre a putea lua o decizie deplin informat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! care e procedura de partaj dupa divort? ( casa, masina) ... Daniela Olteanu Daniela Olteanu Buna ziua! Care e procedura de partaj dupa divort? ( casa, masina) E adevarat ca bunurile se impart in egala masura, nu si daca unul din soti face dovada ca a ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters94817 ContSters94817 Ma intereseaza cum se face partajul bunurilor in cazul unei familii dupa o casatorie de 6 ani si cu un copil minor ( 5 ani ).Bunurile comune sunt un ... (vezi toată discuția)
Partaj ddiddii ddiddii buna ziua ! intentionez sa incep o actiune de partaj si am nevoie de ajutor de specialitate pentru care multumesc anticipat! in anul 2003 am achizitionat un ... (vezi toată discuția)