avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 CIM 8h/zi regim telemunca, ambele ofera bonuri de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 CIM 8h/zi regim telemunca, ambele ofera bonuri de masa. La ce risc ma expun? La ambele am semnat declaratie pe proprie raspundere ca nu lucrez in alta parte

Buna ziua, in prezent lucrez in regim telemunca (8h/zi) . Am primit o oferta de la alta firma, tot pentru lucrul in regim telemunca(tot 8h/zi).

Fiind vorba de joburi entry level, as putea sa lucrez in parelel la ambele locuri de munca, fara ca productivitatea sa-mi fie afectata. As vrea sa fac asta timp de 3 luni, sa imi fac o idee despre al doilea job, daca este de perspectiva.

Problema este ca ambele locuri ofera bonuri de masa. In plus si pentru a doua(la prima am semnat deja) trebuie declaratie pe proprie raspundere ca nu lucrez in alta parte.

Am incercat sa refuz primirea bonurilor la al doilea job, dar au refuzat au zis ca nu este posibil sa nu primesc bonuri.

La ce riscuri ma expun primind bonuri de masa de la 2 angajatori?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 25 August 2022


pop_m a scris:

sa va mareasca lista de sarcini, sau sa va mute pe o pozitie mai specializata / avansata, cu cresterea aferenta a remuneratiei, decat sa va cautati un al doilea loc de munca?


Nu se poate decat peste un an cand are loc noua evaluare a performantei. Este un subiect pe care am incercat sa-l abordez dar fiind o companie mare flexibilitatea fata de astfel de solutii este redusa.
Va citez din prima declaratie pe proprie raspundere semnata:

"Declar pe proprie raspundere ca la data prezentei:
Nu sunt angajat cu contract individual de munca la alta societate
sau
sunt angajat cu contract de munca individual la societatea .... unde beneficiez de deducere personala sau nu beneficiez de deducere personala." - aici sunt casutele aferente pentru bifare.

Alt punct:

"Ma angajez sa predau copia dupa nota de lichidare de la angajatorul precedent in termen de 5 zile de la data angajarii"

Cornel Vasile a scris:

... trebuie sa si semnez declaratie pe proprie raspundere ca nu mai lucrez in alta parte. ...

Nu aveți de ce sa semnați asa ceva...declarația este pentru functia de bază, nu pentru alt loc de munca.

Ultima fraza este în contradicție cu legislația...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa iliada iliada spuneti-mi va rog,daca ai 2 job-uri,unul full-time si unul part-time se pot primi bonuri de masa de la ambele si in ce conditii.eu nu primesc de la niciunul.de ... (vezi toată discuția)
2 locuri de munca tichete de masa caataalin caataalin Buna ziua. Am si eu o intrebare. De curand m-am angajat la o societate cu program de 4 ore pe langa jobul cu norma intreaga pe care il am, la aceasta societate ... (vezi toată discuția)
Funcție de baza? legal sau nu? jordyz0r jordyz0r Buna seara! Am o mare nelămurire in legatura cu declaratul funcției de baza. Pana la 1 ianuarie 2018 am avut cim in privat cu norma de 8h/zi. De la 1 ... (vezi toată discuția)