avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, mama mea a vândut casa nepoatei sale ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, mama mea a vândut casa nepoatei sale după fiica ...

Bună seara , mama mea a vîndut casa nepoatei sale după fiica sa , uzufruct viager , dar nepoata fiind minora si reprezentând o soră mea mama minorei , însă banii din vînzare cumpărare , părțile nu i-a dat nici un leu si nici cu clauză să aibă grijă de mama pînă la moartea sa , în schimb dacă nepoata fiind minoră mama spune că ar fi trecut o în actul de vînzare uzufruct si pe mama minorei.
Mă interesează dacă mama minorei pe atunci că acum are vîrsta de 22 de ani și este în drepturi depline ca proprietară , are vreun drept la casă ? Va mulțumesc cu respect si aștept răspunsul de la d vs !
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2022
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:42, 20 August 2022
Proprietarul casei este doar verișoara dumneavoastră, dacă mama ei este trecută doar cu uzufruct.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2022
Dapix, utilizator
Bună ziua , cred că nu m-ați înțeles bine , deci mama mea ne are pe amîndoi copiii ei adică sora si frate , însă sora mea are o fată și cînd mama noastră i-a vîndut casa cu uzufruct viager nepoatei era încă minoră astfel , sora mea o reprezenta pe minora în actele de vînzare cu uzufruct viager dar , contra valoare în bani mama nu a primit nici un leu însă contractul vînzare cumpărare cu uzufruct viager a mers înainte , tot mama noastră mai spun că , în acel act de vînzare uzufruct viager este trecută și sora mea mama minorei pe atunci cînd s-au întocmit actul de uzufruct viager , vrea să știu , după moartea mamei noastre care a vîndut casa nepoatei , sora mea mai are dreptul la casă dacă și ea a fost trecut atunci cînd fiica ei zis nepoata mea după sora era minora si acum este majoră avind 22 de ani fiind majoră ? Aștept răspunsul de la d vs , cu tot respectul Marin Despinoiu ! Si atenție în acel act uzufruct viager figurează trei nume . Pascale Elena Cătălina actuală proprietar de drept , sora mea Simiciuc Dorina mama proprietarului de drept si mama Despinoiu Victoria fosta proprietară ! Va mulțumesc frumos pentru răbdarea acordată !

Dapix a scris:

Proprietarul casei este doar verișoara dumneavoastră, dacă mama ei este trecută doar cu uzufruct.

Am înțeles, deci proprietarul casei vă este nepoată de la soră. Sora dvs dacă este trecută și ea cu drept de uzufruct viager, are dreptul să locuiască în acel imobil toată viața, sau cât timp dorește.
Pentru a afla mai multe aspecte, trebuie studiat contractul notarial.

De exemlu dacă prin contract are dreptul de uzufruct viager, acest lucru nu-i dă și drept de proprietate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2022
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua , suntem doi copii la părinți , sora si frate , ... Marin Despinoiu Marin Despinoiu Bună ziua , suntem doi copii la părinți , sora si frate , mama a vîndut casa nepoatei sale după fiica sa , vînzare cumpărare cu uzufruct viager , ... (vezi toată discuția)
Contract vinzare-cumparare marryy_lm marryy_lm Am urmatoarea intrebare: mama a vindul cota ei de 50 % de proprietate unei nepoate.S-au respectat toate cerintele: plata pretului ....act ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager - casa cumparata afi(icral) Claudiudaminoiu Claudiudaminoiu Buna ziua. As dori sa știu dacă asupra unei case cumpărate de la AFI, fostul Icral, anul acesta și pe care după lege nu ai voie sa o vinzi timp de 10 ani ... (vezi toată discuția)