avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua,fratele meu a suferit o agresiune din partea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua,fratele meu a suferit o agresiune din partea unui vecin,in ...

Buna ziua,fratele meu a suferit o agresiune din partea unui vecin,in urma acesteia,conform biletului de iesire din spital,s-a...ales cu urmatoarele:
-Fractura proces zigomatic al maxilarului stang cu interesarea versantului inferior al orbitei.
-Fractura perete lateral sinus maxilar stang.
-Hemosinus maxilar stanga.
-Hematom periorbitar stanga.
Plus vanatai si escoriatii,inclusiv la nivelul picioarelor,acestea banuiesc ca vor fi evidentiate in certificatul medico-legal.
Am rugamintea,daca imi puteti spune,pentru aceste diagnostice,de cate zile de ingrijiri medicale va putea beneficia de la medicina legala,ce risca agresorul si care ar fi calea de urmat pentru ca acesta sa raspunda in fata legii?Mentionez ca dupa agresiune a fost prezenta,pe langa salvare,si politia.Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa depuna plangere penala impotriva agresorului. Zilele de ingrijiri medicale o sa fie stabilite de INML.
ART. 193 C.P.
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loviri si alte violente alinar_popescu alinar_popescu Buna ziua, Tatal meu a fost victima unei agresiuni fizice. Nu a ripostat sau provocat agresorul, care si-a recunoscut fapta la politie. Tatal meu a primit ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru o violare de domiciliu si bataie dyanac dyanac buna ziua as putea sa va intreb si sami raspundeti si mie acum 2 saptamani si,acum 5 zile eram impreuna cu copilul meu si un vecin a a intrat in curte peste ... (vezi toată discuția)
Agresiune Stephany2017 Stephany2017 Cat e amenda pentru agresiune verbala si fizica? (vezi toată discuția)