avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, in cadrul unei instituții publice, avînd ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, in cadrul unei instituții publice, avînd un nr. ...

Buna ziua, in cadrul unei instituții publice, avînd un nr. de 400 de angajati (350 funcționari publici și 50 personal contractual) dintre care 44 angajați sunt membrii într un sindicat afiliat la o federație reprezentativă la nivelul sectorului de activitate, desemnarea membrilor comisie paritare se face potrivit HGR 302/2022 adica jumatate din membrii conducătorului instituției, jumatate membrii sindicatului reprezentativi, se pot face si alegeri privind desemnarea funcționarilor publici aleși prin votul secret al funcționarilor publici în cadrul Adunării Generale a salariaților? Pot exisat în cadrul aceleași insituții și comisia paritară și reprezentanții funcționarilor publici?
Cel mai recent răspuns: laana , utilizator 10:07, 25 August 2022
În alcătuirea comisiei paritare intră un număr egal de reprezentanţi desemnaţi de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice şi de sindicatul reprezentativ al funcţionarilor publici. În cazul în care sindicatul nu este reprezentativ sau funcţionarii publici nu sunt organizaţi în sindicat, reprezentanţii lor vor fi desemnaţi prin votul majorităţii funcţionarilor publici din respectiva autoritate sau instituţie publică.
Multumesc pentru răspuns, însă la nivel de instituție nr. membrilor de sindicat raportat la nr. angajaților (funcționari publici) este destul de mic, chiar daca sindicatul este afiliat la o federație reprezentativă. Plecând de la această problemă și având în vedere că există comisie paritară (mandatul expiră peste 2 luni) la nivelul instituției, intrebarea mea este dacă se pot face alegeri, separat de comisia paritară, ptr. a desemna reprezentanții funcționarilor publici prin vot în cadrul Adunării generale a salariaților? Multumesc
Desemnarea reprezentanților funcționarilor publici se va face prin vot în cadrul Adunării generale a functionarilor publici.
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 25 August 2022
laana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie paritara -reprezentativitate sindicat Biara Biara Daca intr-o institutie publica in urma constituirii sindicatului functionarilor publici din acea institutie , la acest sindicat s-au inscris si functionarii ... (vezi toată discuția)
Modificarea membrilor din comisia paritara Vlad80 Vlad80 Buna ziua, la nivelul unei institutii este constituita comisia paritara in baza unui act administrativ al conducatorului institutiei publice, conform HG ... (vezi toată discuția)
Comisia paritara ylys ylys As vrea sa stiu daca este legal ca din cadrul comisiei paritare sa faca parte conducatorul institutiei sau conducatorul sindicatului reprezentativ. Conform ... (vezi toată discuția)