avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1374 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legitimare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legitimare

Buna ziua,

Am doua speze si va rog sa ma ajutati sa le clarific: am fost sa impart pliante intr-un complex comercial unde isi desfasoara activitatea numeroase firme. Firma de paza a cerut sa ne legitimam si ne-a informat ca nu avem voie sa mai impartim pliante. Am fost sa vorbim cu reprezentantii societatii care administreaza spatiu comercial si ne-a informat si acestia ca nu ne permit sa impartim pliante.

Intrebarile mele la dvs sunt :
- firma de paza are voie sa ne legitimeze?
- societatea care administreaza spatiul, are voie sa ne interzica sa impartim pliante atat timp cat spatiile comerciale au fost inchiriate catre terte firme? Ex. Dragonul Rosu

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Arghirescu , utilizator 16:00, 19 Ianuarie 2010
motivat de faptul ca firma de paza se ocupa de integritatea si siguranta spatiului, raspunzind si de integritatea bunurilor aflate in acesta poate legitima persoanele care acced in spatiu. pe anumite considerente, proprietarul unui spatiu poate interzice desfasurarea unei activitati pe teritoriul sau. sa nu uitam ca la acel moment va aflati pe o proprietate privata, chiar daca ea este considerat loc public. trebuie sa va supuneti dispozitiilor proprietarului sau a mamdatarilor acestora.
Regulile de acces in complex avute in vedere de societatea de paza sunt facute de proprietar, nu de chiriasi. Da, este legal sa va legitimeze si este legal si sa va interzica accesul. Este proprietate privata cu reguli proprii, exact ca intr-un bloc cu portar.
~ Conținut șters la cerere ~
La intrarea in complexul comercial nu ne-a informat nimeni care este regulamentul interior. Am cautat un afis cu acesta, dar, din pacate nu a existat. Avand in vedere acest lucru, am considerat ca este permis prezentarea pliantelor societatilor comerciale din acel complex.
Cat despre puterea firmelor de paza de a legitima pe cine doresc pe un spatiu public, nu am stiut.

In concluzie, neclaritatile mele au o baza si va multumesc pentru clarificari.

Arghirescu a scris:
La intrarea in complexul comercial nu ne-a informat nimeni care este regulamentul interior. Am cautat un afis cu acesta, dar, din pacate nu a existat. Avand in vedere acest lucru, am considerat ca este permis prezentarea pliantelor societatilor comerciale din acel complex.

Pentru binele dvs ar fi indicat sa nu plecati de la aceasta prezumtie tot asa cum nu puteti concluziona ca e permis sa intrati in casa cuiva de vreme ce nu scrie ca e interzis. In tot ceea ce priveste proprietatea privata este permis NUMAI ceea ce agreaza proprietarul, iar daca acest lucru nu e public, intrebati si nu actionati in lipsa acordului expres. E drept ca situatia dvs nu e ceva care sa fi putut avea urmari serioase, dar luati-o ca un sfat general.

Alte discuții în legătură

Legitimare firma de paza Arghirescu Arghirescu Buna ziua, Am doua speze si va rog mult sa ma ajutati sa leclarificam: am fost sa impart pliante intr-un complex comercial. Aici, firma de paza a cerut sa ... (vezi toată discuția)
Parcarea unei dube intr-un complex rezidential Greenuniverse Greenuniverse Parcarea unei dube ce apartine unei societati comerciale intr-un complex rezidential cu drumuri private la o distanta de 3 m fata de fereastra unde locuiesc ... (vezi toată discuția)
Fotografiatul in scarile de bloc Baltazar_one Baltazar_one Probleme cu cei care vin si controleaza activitatea distribuitorilor de reclame in cutiile postale. Sefii lor vin si fac fotografii cutiilor postale, in ... (vezi toată discuția)