Buna ziua ! In prezent exista vreo lege care sa-mi interzica sa hranesc cainii comunitari, au fost sterilizati si lasati liberi de unde i.au luat. Vecinii au o problema cu faptul ca latra noaptea, (de fapt nu latra ei, sunt blanzi, latra cainii din curte pentru ca.i simt pe cei comunitari.)Si mi.au trimis Politia animalelor pe cap, acestia ma ameninta cu amenda pe motiv ca nu am voie sa-i hranesc pe domeniu public. Multumesc !
Scopul legii pare sa fie acela de a se evita a se face mizerie...
Si nu uciderea câinilor prin înfometare...
Îmi vine greu sa cred ca autoritățile statului au gandit un Auschwitz al animalelor...în special al câinilor...
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Poate exista o hotarare la nivel local, verificați la dvs la primarie.
Oricum, si daca luati amenda scrie pe pv in ce baza v-au amendat si puteti contesta in instanta.
Da, nu exista o lege emisa de parlament insa lege în sens larg este și norma emisa de alte organe de stat.
Mie imi pare a fi vinovat statul daca exista câini pe stradă.
Și dacă exista se pot hrăni.
Scopul unui act astfel de act normativ este de a nu se face mizerie pe stradă.
Insa, ce te faci dacă exista mizerie pe stradă pentru ca nu fac tocmai cei competenți curat?
Ne aflam pe un tărâm al absurdității juridice unde cei vinovati ii sancționează tocmaI pe cei nevinovați pentru ca din moment ce câinii mănâncă nu exista mizerie.
Insa, in România absurditatea este regula și instantele sunt prea supuse și lipsite de independenta ca sa fie cu adevărat imparțiale în micile orașele de provincie.