avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua!Va expun urmatoarea situatie si sper la o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua!Va expun urmatoarea situatie si sper la o clarificare ...

Buna ziua!Va expun urmatoarea situatie si sper la o clarificare din partea comunitatii.Multumesc anticipat pentur raspuns.Am fost implicat intr-un accident auto .S-a intamplat intr-o intersectie nedirijata.Masina mea a fost lovita de o alta carei ,dupa parerea agentului constatator mar fi trebuit sa-i acord prioritate de dreapta.Numai ca eu consider ca acesta nu are dreptate.Si iata si de ce cred asta:masinamea este lovita pe partea dreapta si ambele portiere sunt infundate.Eu eram deci intrat in intersectie in momentul coliziunii.Ide aceea consider ca eu nu trebuia sa acord prioritate de dreapta.inca nu amprimit procesul verbal de constatare dar cu siguranta voi fi amendat si voi avea permisul suspendat pentru cel putin 30 de zile.Credeti ca am dreptate?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 11:55, 30 August 2022

Articolul 57
(1) La intersecțiile cu circulație nedirijată, conducătorul de vehicul este obligat să cedeze trecerea vehiculelor care vin din partea dreapta, în condițiile stabilite prin regulament.
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns.Totusi tin sa mentionez ca eu eram deja intrat in intersectie din moment ce masina mea a fost lovita in mijloc.Daca nu acordam prioritate as fi lovit eu cealalta masina.
Inseamna ca nu cunoasteti ce sunt acordarea prioritatii si prioritatea de trecere :

Articolul 6
În sensul prezentei ordonanțe de urgență, expresiile și termenii de mai jos au următorul înțeles:
1. acordare a priorității - obligația oricărui participant la trafic de a nu își continua deplasarea sau de a nu efectua orice altă manevră, dacă prin acestea îi obliga pe ceilalți participanți la trafic care au prioritate de trecere să își modifice brusc direcția sau viteza de deplasare ori să oprească;
................
26. prioritate de trecere - dreptul unui participant la trafic de a trece înaintea celorlalți participanți la trafic cu care se intersectează, în conformitate cu prevederile legale privind circulația pe drumurile publice,

Dvs. nu v-ati asigurat deloc la partea cu intersectatul. Nu conteaza aici cine e primul in intersectie, asta se aplica doar la cea cu sens giratoriu, au prioritate vehiculele care sunt deja in intersectia cu sens giratoriu, doar fata de cei care intra.

mamiro a scris:

Multumesc pentru raspuns.Totusi tin sa mentionez ca eu eram deja intrat in intersectie din moment ce masina mea a fost lovita in mijloc.Daca nu acordam prioritate as fi lovit eu cealalta masina.

Ultima modificare: Marți, 30 August 2022
latka, moderator
Imi pare rau dar sunteti intr-o mare eroare.Eu am redus viteza inainte de intrarea in intersectie.Vizibilitatea imi era redusa catre strada cu care urma sa ma intersectez in partea dreapta de o masina oprita chiar in colt.Nevazand masina cu care urma sa intru in coliziune am inaintat catre centrul intersectiei.Cui ar fi trebuit sa acord prioritate daca cealalta masina nu se vedea.Daca ar fi fost la ,sa zicem 10 m iar eu intrasem deja in intersectie cum puteam sa acord prioritate .Insemna sa opresc in mijlocul intresectiei?!?
Orice lege este perfectibila!

Alte discuții în legătură

Accident in sensul giratoriu valentin.gherman valentin.gherman Buna ziua! Aseara am fost lovit in partea stg spate rezultand axa masinii indoita, intr-un sens giratoriu. Eu intram de pe o strada laterala (supermarchet) in ... (vezi toată discuția)
Prioritate de dreapta Focus1 Focus1 Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)
Intersectie dirijata sau nedirijata - semnele de circulatie mdmilan mdmilan Daca intr-o intersectie o directie are semn de \"Cedeaza trecerea\", iar cealalta directie nu are niciun semn („Drum cu prioritate”, „Intersecție cu un ... (vezi toată discuția)