avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Profesie Liberala - Se poate face comert?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Profesie Liberala - Se poate face comert?

Buna ziua,

Sotia mea incepand de anul acesta si-a deschis un cabinet de psihologie pe profiesie liberala.
As avea 2 intrebari la care nu prea gasesc raspuns pe internet.
1. La deschiderea cabinetului ca si patrimoniu sau aport propriu a trecut niste teste achizitionate pe persoana fizica. Am vrea ca aceste teste sa intre in patrimoniul Profesiei Liberale, cum se poate face acest lucru?
2. Sotia doreste sa realizeze niste materiale educative, o serie de cartonase destinate comercializarii. Acestea vor fi tiparite in China si comercializate in Romania. Pe profesie liberala se poate face si comert, sau care ar fi varianta legala, pentru a evita problemele?

Multumesc mult,
Cu respect,
Calin Florea.
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 20:21, 11 Noiembrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Se poate face un contract de vanzare cumparare ( stabiliti un pret ) pt acele teste si astfel vor deveni bunuri in patrimoniul profesiei liberale.

2. Profesia liberala cod CAEN - 8690 este o activitate de prestari servicii si care se desfasoara sub un organism profesional ( in speta dvs Colegiul Psihologilor din Romania) nu este activitate comerciala.

Ca sa desfasurati si activitatea de comert trebuie sa va autorizati si un cod CAEN la Registrul comertului ca si PFA pt activitate de comert.
Multumesc pentru raspuns. Profesia liberala nu se poate inregistra la registrul comertului pentru obtinerea unui cod CAEN?
nu se poate inregistra la ORC . Doar la ANAF se inregistreaza profesiile liberale. Separat va trebui sa faceti PFA pentru CAEN la ORC cu activitate de comert.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2022
Grama Cornel - Consultant fiscal, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc să deschid un cabinet de psihologie. Maria Sidonia Maria Sidonia Bună seara, Doresc să deschid un cabinet de psihologie și mă gândesc să optez pentru Întreprindere individuală (II) în loc de PFA. Îmi spuneți, ... (vezi toată discuția)
Cabinet de psihologie clinica pe srl. este posibil asa ceva? ssenssation ssenssation Vreau sa imi deschid un cabinet de servicii psihologice, insa in CAEN-rev2 nu am gasit niciun cod la care s-ar putea incadra. Lamuririle de la Colegiul ... (vezi toată discuția)
Buna seara! detin un pfa care are drept activitate principala, ... Andreea MAE Andreea MAE Buna seara! Detin un PFA care are drept activitate principala, alte activitati postale si de curierat, avand codul CAEN 5320. De asemenea, doresc adaugarea ... (vezi toată discuția)