avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda și abuz în serviciu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda și abuz în serviciu?

Va rog să mă sfatuiti cu următoarea problema.
Am ieșit din Profi, m-am oprit sa fumez o țigară in fata poliției care vorbea cu alți băieți. Agenda respectiva m-a întrebat ce treabă am acolo, am răspuns că fumez o țigară. S-a prezentat și a zis sa ii dau datele, motiv pentru care am întrebat de ce, iar ea repeta in mod constant că refuz sa dau datele și că de ce sunt recalcitrant. Clar, motiv sa fiu dus la secție. Nu am refuzat legitimarea, am repetat pentru ce motiv. A invocat o lege, iar dumneaiei a zis sa ii zic numele, eu am răspuns cu data nașterii, urmat de nume. A început să îmi zica tinerețe fără bătrânețe, să mă trimită acasă, iar apoi sa îmi vorbească în rusă. I-am zis că semnez procesul verbal și să o urmez la mașină, am urmat-o, iar la mașină a zis că nu are procesele verbale cu ea să mă duc la secție, și am refuzat. A zis că o să îmi vina acasă, iar după 30 de minute a venit după mine in sala de jocuri și mi-a dat amenda pentru refuzul de legitimare. Am semnat procesul și am trecut mențiuni că nu am refuzat și că agentul constatator a făcut abuz.
Dumneaiei avea camera pornită din câte am văzut.
Discuția este prezentata în mare, a încercat să mă intimiteze, repetând de ce sunt agresiv și că refuz legitimarea. Pur și simplu fumam o țigară in fata magazinului și mă uitam la ei. Nu a fost agresiv, nu am refuzat legitimarea.

Mențiunile amenzii sunt: Eu, am răspuns la întrebarea cum mă cheamă cu data nașterii.

Repet, am dat data nașterii, apoi numele. Nu am refuzat, nu am fost agresiv.

Doresc să merg mai departe pentru anularea amenzii și sancționarea agentului, care bineînțeles m-a luat la mișto că sunt frumos și că ne întâlnim.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2022
RobertPana, utilizator
Cel mai recent răspuns: lupu singuratic , utilizator 09:35, 20 Mai 2023
pentru motive intemeiate, refuzul de a prezenta un act de identitate sau de a te legitima in fata unui politist face obiectul conducerii la sediul politiei unde se vor efectua verificari in bazele de date si apoi sanctiunea conform legii 61/1991 . daca ati samnat sau nu procesul verbal denumit prescurtat PVCC ul tot il veti primi acasa iar dvs aveti termen 15 zile pt contestatie la Judecatoria orasului care va arondeaza
Pt politist o sesizare la IPJ ul din care face parte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum anulez un proces -verbal MATRIXNEO MATRIXNEO x , am primit un proces verbal in lipsa mea , nesemnat de mine , neaducandu-mi la cunostinta despre intocmirea lui...si neavand posibilitatea sa am obiectiuni ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal pentru refuz legitimare Hama Hama Buna ziua, In urma cu doua zile am mers la o farmacie. Am avut mici disensiuni cu dna farmacista si drept urmare doi agenti au venit si mi-au solicitat ... (vezi toată discuția)
Agent politie legitimare Florentina1994 Florentina1994 Bună ziua, locuiesc lângă o mănăstire, între 2 sate. Aseară am ieșit din curte sa ma plimb și sa fumez o tigara, m-am oprit în fata mănăstirii ... (vezi toată discuția)