avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna ziua. Sunt angajat la o institutie de stat ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna ziua. Sunt angajat la o institutie de stat incepind cu data ...

Buna ziua. Sunt angajat la o institutie de stat incepind cu data de 01.08.2022 si pe data de 08.08.2022 am fost testat si depistat pozitiv cu virusul covid 19.Am fost trimis 5 zile in carantina,pentru care am primit concediu medical Ulterior am fost anuntat ca acest concediu medical nu imi va fi platit.Este legal?Va multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: seaman64 , utilizator 10:38, 12 Septembrie 2022
Probabil nu indepliniti vreun criteriu pentru plata acestui CM,
[ link extern ]
Cereti lamuriri.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2022
latka, moderator
seaman64 a scris:

Este legal?


Bună ziua,

Nu e legal, trebuie să fiți plătit. Aveți detalii în acest articol - ar fi bine să îl citească și cei de la serviciul dvs.:
www.avocatnet.ro/articol_545...

Dreptul la concediu medical și la indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă, în urma infectării cu coronavirus, se acordă independent de stagiul minim de cotizare, potrivit unei reguli stabilite încă de anul trecut. Prin urmare, chiar și în ipoteza unui angajat recent angajat, care nu are deloc stagiu de cotizare în sistem, dreptul la concediu și indemnizația decontată integral de la stat.
(...)
Potrivit OUG nr. 158/2005 (Ordonanța concediilor medicale), atât în cazul concediului medical pentru carantină, cât și al celui pentru izolare, indemnizația acordată este de 100% din baza de calcul stabilită conform aceleiași ordonanțe (iar nu de 75%). Decontarea indemnizației de către angajator se face total de la stat.

Multumesc mult.A fost de ajutor raspunsul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. m-am angajat la data de 11.10.2021 si nu am avut nici ... Crucianu Cristina Crucianu Cristina Buna ziua. M-am angajat la data de 11.10.2021 si nu am avut nici o zi de stagiu de cotizare la cass pana atunci. La data de 15.10.2021 m-am imbolnavit de ... (vezi toată discuția)
După cât timp primesc ordinul de izolare de la dsp ptr .concediu ... Astancai p Astancai p După cât timp primesc ordinul de izolare de la DSP ptr .concediu medical ?Medicul de familie nu-mi elibereaza concediu medical fără acest ordin..cum ... (vezi toată discuția)
Buna, sunt titular al pfa. cum pot beneficia de cm (covid). platesc contributii cass, dar nu am ... vitasea77md vitasea77md Buna, sunt titular al PFA. Platesc contributii CASS, dar nu am contract incheat cu CNAS pentru concedii medicale(CM) si indemnizatii. Din data ... (vezi toată discuția)