avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vânzare cumpărare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vânzare cumpărare

Cat timp durează după ce se face un contract de vânzare cumpărare pina acesta apare la primărie ca proprietate?
Care sunt pașii?
Și cât durează?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2022
georalu1979, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:41, 14 Septembrie 2022
Va duceti dvs la primarie sa il puneti pe rol.

Declarare si impunere cladiri

A. Cladiri dobandite prin cumparare, donatie etc.

Certificat energetic (copie + original);
Declaratia de impunere pentru stabilirea impozitului pe cladiri in cazul persoanelor fizice - Descarca formular ITL001/2016
Contract de vanzare - cumparare, act de donatie, contract de schimb, hotarare judecatoreasca (definitiva si irevocabila), certificat de mostenitor, act de adjudecare etc. (copie + original)
Act de identitate pentru toti proprietarii (copie + original);
Releveu (copie + original);
La depunerea documentelor prin mandatar, procura in forma autentica se depune la institutie in original sau in copie legalizata
Există un termen anume după ce se face actul de vânzare cumpărare la notar , ca acesta să fie depus la primărie respectiv să fie înregistrat pe rol ?
(2) În cazul dobândirii sau construirii unei clădiri în cursul anului, proprietarul acesteia are obligaţia să depună o declaraţie la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competenţă se află clădirea, în termen de 30 de zile de la data dobândirii şi datorează impozit pe clădiri începând cu data de 1 ianuarie a anului următor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de întreținere părinți Greta73 Greta73 Bună seara! Vă rog să mă ajutați cu un răspuns. Socrii mei au decis ca să facă contract de întreținere atât mie și soțului meu cât și surorii ... (vezi toată discuția)
Casa pe rol ufpuf ufpuf Buna seara. Mama mea nu a trecut casa pe rol de cand a cumparat-o. Nu a primit niciodata de la circa financiara vreo somatie pentru impozit. Daca ma puteti ... (vezi toată discuția)
Acte prima casa Adrian a Adrian a Buna ziua Care sunt actele necesare la circa financiara pentru a trece pe numele meu un apartament achiziționat prin credit prima casa? Mulțumesc (vezi toată discuția)