Teren privat al cui ? Locurile de parcare cumparate si intabulate pe numele proprietarului respectiv se intelege ale cui sunt. Dar restul terenului in sine (eu il presupun asfaltat) al cui este ? Eu am presupus ca e proprietate comuna. Altfel de ce ar fi venit presedintele de asociatie ? Ca doar asociatia se ocupa de gestionarea proprietatii comune. Asociatia nu este proprietar. Asa ca eu am considerat ca este coproprietate a tuturor proprietarilor din acel condominiu. Prin urmare nu e incalcata nici o lege, daca cineva parcheaza pe acel spatiu neindividualizat ca proprietate.
Articolul 3 din legea 196/2018
(3) În sensul art. 2 lit. h), constituie condominiu:
a) clădiri cu mai multe locuințe sau spații cu altă destinație în care există proprietăți individuale și proprietăți comune;
b) clădiri multietajate; un tronson cu una sau mai multe scări din cadrul clădirii multietajate în cazul în care se poate delimita proprietatea comună;
c) un ansamblu rezidențial format din locuințe și/sau construcții cu altă destinație, amplasate izolat, înșiruit sau cuplat,
în care există proprietăți comune și proprietăți individuale.
gi-jane2 a scris:
ideea e ca fiind teren privat, il puteti folosi cu acordul proprietarului, altfel, nu.