avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire bunuri familiale,rog ajutor !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire bunuri familiale,rog ajutor !

Va salut !Va prezint urmatoarea situatie:parintii nostrii vor sa imparta casa parinteasca ,trecand-o pe numele meu si al surorii mele.Casa este formata din 4 camere ,dependinte si terenul aferent,aprox 8 ha.Vreau sa intreb care sunt variantele cele mai acceptabile :donatie pt. amandoi ?contract de vanzare-cumparare ?contract de intretinere ?......in general care ar fi varianta cea mai ieftina din punctul de vedere al taxelor .este nevoie de masuratori topocadastrale.parcelare ,etc.?Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 09:34, 20 Ianuarie 2010
La cine ar trebui sa ma adresez pt. masurarea terenului de langa casa si impartirea lui? Care ar fi caile pe care trebuie sa le urmez ?La cat s-ar ridica taxele notariale? Multumesc !
La un birou de cadastru autorizat.
Taxele notariale vi le poate spune un notar, fiecare isi aleg propriile tarife, intre niste minime si maxime legale.
buna ziua!
faceti cadastru, intabulare, dezmembrare.
dupa aceste operatiuni parintii va pot face act de donatie, ca si taxe eset mai putin oneros decat un contract de vanzare cumparare.
la donatie nu mai platiti imopzit catre stat conform cod fiscal.
succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa dezmembrare e necesara carte funciara pentru fiecare lot? margaritar26 margaritar26 Parintii mei au o casa si teren cu supraf de 800 m. Vor sa ne dea casa si terenul mie si surorii mele astfel: casa si supraf de teren pana la 400 m surorii ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa cu dezmembrarea proprietatii helgapopa helgapopa Vrau sa cumpar o casa care face parte dintr-o proprietate formata din 2 cladiri construite pe un teren comun, mare. Terenul trebuie impartit, cu prevederea ... (vezi toată discuția)
Modalitati de transfer drept de proprietate doru dumitru doru dumitru Suntem 3 frati naturali dar fratele cel mare a fost infiat de bunicul matern deoarece nu era primit la liceu (tata era chiabur). Ca o paranteza, as vrea sa ... (vezi toată discuția)