avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Care este limita legala pentru vehicule cu motor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Care este limita legala pentru vehicule cu motor electric / termic ...

Care este limita legala pentru vehicule cu motor electric / termic fara omologare sau permis?

Vehicule ca biciclete electrice, trotinete sau triciclete de teren, cu motoare electrice sau termice (din kit-uri cu montare directa), care este limita legala pana in punctul in care acest tip de vehicul ar trebui omologat / ar necesita un anumit tip de permis pentru a-l conduce pe drumuri publice? Exista o limita de viteza, de putere, de dimensiune? Dar daca vehiculul este prevazut cu pedale + asistare electrica, se schimba ceva?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 18:41, 18 Septembrie 2022
Limita de viteza e de 25 km/h.
Ca să vă orientați la ceva căutați definițiile de la bicicletă și trotineta electrică din OUG 195/2002.

Totodată obișnuiți-va și cu regulile specifice de circulație pentru astfel de vehicule lente ce nu trebuie înmatriculate, sau înregistrate și nu necesită permis. De exemplu e interzis pe trotuar, dacă nu există piste speciale pentru ele.

Si cum decide agentul rutier daca vehiculul poate depasi 25km/h sau nu?
Pe langa asta, ce se intampla daca depasesti 25 km/h si cumva esti prins cu un astfel de vehicul?
Nu decide, el opreste si dupa aia va cere documentele doveditoare.
Daca depasesti 25 km/h intri sub incidenta art. 335 din codul penal.
[ link extern ]
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2022
latka, moderator
Deci trebuie documente si pentru motoare pana in 25 km/h. Daca nu ai asemenea documente (cum nu toate kit-urile electrice mai ales din alte tari vin), ce faci?
Sau daca arati un set de documente desi ai alt kit mai puternic instalat, de unde isi da seama agentul care e realitatea?
Habar n-am de unde-și dă seama agentul, dvs. văd că aveți cam multe întrebări, dar o ușurință nemaipomenită de a încerca cam tot ce se poate din codul rutier și din cel penal. Angajați-vă un avocat, ca să vă răspundă în detaliu și contra cost.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere asa zis "moped", fara permis marian19 marian19 Va rog daca cunoasteti o speta. \"Am condus o bicicleta cu motor (tip scuter) si anume un \"ZT - 35 Boxer, motor pe benzina de 34,9 cc si viteza maxima 25 ... (vezi toată discuția)
Poliță rca pentru triciclu convertit electric raoul_lf raoul_lf Bună ziua. Dețin un triciclu recumbent cu pedale model delta - două roți în spate, una în față. Gabaritic e destul de mare, are peste un metru ... (vezi toată discuția)