avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună ziua, O societate are angajați nepalezi. Dacă ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună ziua, O societate are angajați nepalezi. Dacă unul dintre ...

Bună ziua,
O societate are angajați nepalezi. Dacă unul dintre ei suferă un accident cu ITM cine face cercetarea evenimentului? Angajatorul?
Am cautat în lege în HG nu am găsit. Poate mi.a scăpat mie

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: marianadavid , utilizator 16:05, 13 Octombrie 2022
Vedeti acest articol
[ link extern ] /
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg ca lucratorul nepalez are statut de angajat la o firma. Nu precizati daca este angajat direct sau prin intermediul unei firme de plasare forta de munca.
Ca angajat (indiferent de nationalitate) i se aplica prevederile Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare si prevederile HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
Accidentul de munca se comunica la ITM si se cerceteaza de catre angajator conform prevederilor Legii nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare
-art. 27 (1) Angajatorul are obligaţia să comunice evenimentele, de îndată, după cum urmează:
a) inspectoratelor teritoriale de muncă, toate evenimentele aşa cum sunt definite la art. 5 lit. f);
b) asigurătorului, potrivit Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, cu modificările şi completările ulterioare, evenimentele urmate de incapacitate temporară de muncă, invaliditate sau deces, la confirmarea acestora;
c) organelor de urmărire penală, după caz.
-art. 29 (1) Cercetarea evenimentelor este obligatorie şi se efectuează după cum urmează:
a) de către angajator, în cazul evenimentelor care au produs incapacitate temporară de muncă;
b) de către inspectoratele teritoriale de muncă, în cazul evenimentelor care au produs invaliditate evidentă sau confirmată, deces, accidente colective, incidente periculoase, în cazul evenimentelor care au produs incapacitate temporară de muncă lucrătorilor la angajatorii persoane fizice, precum şi în situaţiile cu persoane date dispărute;
c) de către Inspecţia Muncii, în cazul accidentelor colective, generate de unele evenimente deosebite, precum avariile sau exploziile.
Mulțumesc foarte mult pentru răspuns!
M-a derutat art 116 din HG 259/÷2022 care spune:
1cu 1 care spune ca ,, fac excepție următoarele cazuri: ......,,
Persoana este angajata societății din Nepal adusa spcial pentru firma respectiva . Are statut de angajat cu norma întreaga ca și romanii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca misu1972 misu1972 Buna ziua, in cazul unui accident de munca cu ITM, spitalizare 14 zile si reluarea muncii dupa concediul medical de o luna de zile, dupa cercetarea ... (vezi toată discuția)
Accident de munca CludiaRazvan CludiaRazvan Pe 15 ianuarie am suferit o fractura de glezna in fata magazinului in care lucrez, inainte sa ajung la servici.Cei de acolo au început cercetarea pentru a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am avut un ,, accident de munca "" in care un angajat ... Stefan stefanut Stefan stefanut BUNA ZIUA AM AVUT UN ,, ACCIDENT DE MUNCA \"\" IN CARE UN ANGAJAT A INHALAT GAZ BUTAN , A FOST DUS LA SPITAL , NU I-A DAT CONCEDIU MEDICAL , MAI DEOPARTE , ... (vezi toată discuția)