avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pentru un membru in consiliul de administratie (cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pentru un membru in consiliul de administratie (cu mandat, nu ...

Pentru un membru in consiliul de administratie (cu mandat, nu cu CIM) societatea plateste contributii la nivel salariu minim? Acel membru nu este pensionar si nici nu are alte CIM-uri. Iar indemnizatia primita ca membru este 700 lei.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:32, 22 Septembrie 2022
Normal, presedintele, administratorul, cenzorul sunt platiti.
Ceilalti, doar daca se aproba in AG.
Si daca nu are alte venituri, da, se plateste la nivelul salariului minim.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, suprataxarea nu se aplica în cazul membrilor din Consiliul de administratie, întrucât ei nu sunt salariati în baza unui CIM, iar acele prevederi sunt pentru CIM cu norma partială (part-time):
”Contribuția de asigurări sociale datorată de către persoanele fizice care obțin venituri din salarii sau asimilate salariilor, în baza unui contract individual de muncă cu normă întreagă sau cu timp parțial ...”
Legiuitorul ,in cuprinsul L nr 196/2018 nu a prevazut consiliu de administratie ,ci comitet executive
Indemnizatiile personalului cu raport juridic de munca sunt hotarate de catre adunarea generala iar sumele sunt prevazute in bugetul anual de venituri si cheltuieli

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt pensionata anticipat cu pensie partiala. as putea ... Carmen.D Carmen.D Buna ziua! Sunt pensionata anticipat cu pensie partiala. As putea sa cumulez pensia cu venitul obtinut dintr-o indemnizatie de membru al consiliului de ... (vezi toată discuția)
Asociatie mica de proprietari mariaf mariaf buna ! As vrea sa aflu ce spune legea despre angajatii unei asociatii de 14 proprietari : carte de munca , salarii , nr angajatilor , impozit CAS ; avand in ... (vezi toată discuția)
Cas si cass pt. part time Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Aud la tv: \"incepand din 1 aug., salariatii cu contract part time vor plati mai mult pt. CAS si CASS, aceste contributii fiind calculate pentru ... (vezi toată discuția)